Mainos

Kolmiulotteista vuorovaikutusta internetissä

Internetin keinomaailma laajenee yhä uusiin suuntiin. Ahkerat internetin käyttäjät ovat jo tottuneet liikkumaan kolmiulotteisessa tietokonemaailmassa. Tästä päivästä alkaen kolmiulotteisuutta voi täydentää vuorovaikutuksella muiden nettisurffaajien kanssa, kun Tampereen teknillisen korkeakoulun sekä MTV3:n ja Nokian yhteinen Saaristomajakkahanke saadaan koekäyttöön.

Veneen kippari löytää majakkasaaren ja rantautuu. Hän löytää luolamaisen studion ja seinältä muun muassa teksti-tv:n Tämä kaikki tapahtui eikä kuitenkaan tapahtunut.

Saaristomajakka vilkkuu vain tietokoneen keinomaailmassa eli kolmiulotteisessa virtuaalitodellisuudessa. Nyt tämä 3D-maailma on myös interaktiivinen eli vuorovaikutteinen. Samalle saarelle surffanneet näkevät toistensa liikkeet ja voivat puuhata yhdessä, kukin omalta tietokoneeltaan.

Ohjelmistoalusta Invent ja sen sovellus Saaristomajakka syntyivät Tampereen teknillisen korkeakoulun, Nokian ja MTV3:n yhteistyönä.

TTKK:n tutkimusapulainen Mikko Blomqvist ei usko, että käyttäjät jaksaisivat innostua kaikenlaisista keinuista ja karuselleista kovin pitkään. Hänen mukaansa tarvitaan se, mitä varten virtuaaliympäristöjä käytetään - esimerkiksi teksti-tv, video ynnä muut palvelut.

Nokian tutkimuskeskuksen laboratoriojohtaja Hannu Nieminen näkee Saaristomajakan ruokkimassa ideoita teknologian ja päätelaitteiden kehittelyyn.
-Täytyy muistaa, että tekniikan kehitys tässä asiassa on aivan alkuvaiheessaan ja on hyvä olla mkana alusta asti, painottaa Nieminen.

Saaristomajakkaa kokeillaan kesän ajan.
(MTV3/Reija Grönroos)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.