Mainos

Kolmiodraama havahdutti Nasan

Mustasukkaisen naisastronautin sieppauyritys on pakottanut Yhdysvaltain avaruushallinnon pohtimaan, pitäisikö astronauttien psykologisia testejä tiukentaa.

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa ilmoittaa pohtivansa uusia keinoja astronauttien mielenterveyden valvontaan.

Nasaa ja koko Yhdysvaltoja kuohuttanut kolmiodraama on pakottanut Nasan miettimään myös sitä, ovatko astronauttiohjelmaan pyrkivien henkilöiden psykologiset testit riittäviä.

43-vuotias astronautti Lisa Nowak yritti siepata maanantaina naispuolisen kollegansa Colleen Shipmanin. Nowak kilpaili Shipmanin kanssa astronautti Bill Oefelein huomiosta.

Mustasukkainen Nowak hyökkäsi kilpailijansa kimppuun lentokentällä pippurisuihkeen kanssa. Pakoon päässyt Shipman hälytti kuitenkin viranomaiset, ja Nowak pidätettiin.

Syytteet kovenivat pahoinpitelyn yrityksestä murhayritykseksi, kun selvisi, että Nowakilla oli ollut sekä veitsi että suuria jätesäkkejä. Hän vakuutti vain halunneensa keskustella Shipmanin kanssa. Nainen oli ajanut toistatuhatta kilometriä Texasista Floridaan, Orlandoon, kohtaamaan kilpailijansa.

Välikohtausta selvittävän poliisin mukaan mukaan molempien naisten oli kerrottu olevan suhteessa Oefeleiniin, joka on laivaston komentaja. Nowak lensi ensimmäisen sukkulalentonsa Discoveryllä heinäkuussa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.