Mainos

Kolmen suurimman puolueen kannatus tasoissa

Kolmen suurimman puolueen kannatus on käytännössä tasoissa, ilmenee MTV:n uutisten tuoreesta mielipidemittauksesta.

Research Internationalin MTV:n uutisille tekemän kannatustutkimuksen perusteella kuka tahansa kolmesta puolueesta voi nousta 1,5 kuukauden päästä pidettävissä kunnallisvaaleissa suurimmaksi puolueeksi.

Tutkimuksessa haastatelluilta kysyttiin: "Minkä puolueen tai ryhmittymän listalla olevaa ehdokasta äänestäisitte, jos kunnallisvaalit olisivat nyt?". Vastaajista 22,2 prosenttia ilmoitti äänestävänsä SDP:tä. Kokoomus ja keskusta saivat kummatkin 22,1 prosentin kannatuksen.

Lähes 28 prosenttia vastanneista ei halunnut ilmaista puoluekantaansa.

Suurten puolueiden kannatus ei ole muuttunut paljoakaan mielipidemittauksissa viime kuukausien aikana. Sekä keskustan että kokoomuksen kannatus on myös lähellä edellisten kunnallisvaalien tulosta: keskustalla hiukan sen ala- ja kokoomuksella yläpuolella. Sen sijaan SDP:n näyttäisi olevan vaikea saavuttaa vuoden 2004 vaalien 24,1 prosentin kannatustaan.

Vihreät ja perussuomalaiset nousussa

Edellisiin kunnallisvaaleihin verrattuna pienistä ja keskisuurista puolueista kannatustaan näyttäisivät nostaneen vihreät ja perussuomalaiset. Vastaavasti RKP:n kannatus on laskussa. Vasemmistoliitto ja Kristillisdemokraatit olisivat keräämässä suunnilleen samansuuruisen kannatuksen kuin neljä vuotta sitten.

Tutkimuksessa haastateltiin 1 927 henkilöä 25. elokuuta ja 4. syyskuuta välisenä aikana. Kantansa ilmaisi 72,4 prosenttia haastatelluista eli 1396 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.