Mainos

Kolmen päivän ennakkoilmoituspakko Yhdysvaltoihin matkaaville

Yhdysvallat vaatii sinne matkustavilta vähintään kolmen vuorokauden ennakkoilmoituksen ensi vuoden alusta lähtien. Uusi sääntö koskee 27 maata, joiden kanssa Yhdysvalloilla on viisumivapaussopimus, Suomi mukaan lukien.

Matkustajan on tehtävä ilmoitus Yhdyvaltojen viranomaisille internetin kautta vähintään 72 tuntia ennen matkaa. Hyväksytyn rekisteröitymisen jälkeen voi vapaasti matkustaa Yhdysvaltoihin kahden vuoden ajan. Rekisteröitymisen voi tehdä ennakkoon elokuun alusta lähtien matkatoimistoissa tai lentoyhtiöiden ja Yhdysvaltojen hallituksen internet-sivujen kautta.

Yhdysvalloilla on viisumivapaussopimus useimman Länsi-Euroopan maan kanssa. Yhdysvaltojen viranomaisten on määrä ilmoittaa uudesta rekisteröitymiskäytännöstä tänään.

Tiukentuvien matkustusmääräysten taustalla on Yhdysvaltojen huoli uusista terrori-iskuista. Yhdysvallat suunnitteli jo viime vuonna vähintään kahden vuorokauden ennakkoilmoituspakkoa. Suunnitelma kohtasi jo silloin voimakasta arvostelua, koska sen pelättiin haittaavan muun muassa liikemiesten matkustamista Yhdysvaltoihin viime hetken liikeneuvotteluihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.