Mainos

Kolmen minuutin vankilapako Meksikossa - katso video

Valvontakamerakuva paljastaa 53 vaarallisen vangin paon meksikolaisesta vankilasta. Vanginvartioiden sanotaan vain katsoneen vierestä vajaat kolme minuuttia kestänyttä pakoa. Vankila sijaitsee Cieneguillasissa.

Kuvanauhalla näkyy, kuinka poliiseiksi pukeutuneet, aseistauneet miehet vapauttavat vankeja. Vangit pakenevat rauhallisesti jonossa ja juoksevat ulkona autoihin, jotka odottavat heitä parkkipaikalla.

Viranomaisten mukaan kuvanauha paljastaa, että meksikolaisvankiloissa on vakavia turvallisuuspuutteita. Huumeiden salakuljettajien vastuuseen saattaminen on entistä vaikeampaa. Noin tusina paenneista vangeista on huumekartellista epäiltyjä.

Kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin mukaan on kaikkien maailman kansalaisten turvallisuusriski, että pahimmat rikolliset pääsevät pakenemaan vankilasta ampumatta laukaustakaan.

Interpol on etsintäkuuluttanut 11 lauantaisen paon vankia.

Tiedoista, jotka johtavat paenneiden vankien pidätykseen, on luvattu kymmenien tuhansien dollarien palkkioita. Yli 200 000 dollarin palkinto on luvassa henkilölle, joka paljastaa paon suunnittelijat.

Meksiko on jo pitkään yrittänyt kitkeä korruptiota ja oikeuslaitoksensa kyvyttömyyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.