Mainos

Kolmea pikavippiyhtiöitä pyörittänyt henkilö sai syytteen luottokiskonnasta

Kihlakunnansyyttäjä Kari Penttinen on nostanut syytteen kolmen pikavippejä tarjonneen yhtiön toimitusjohtajaa vastaan.

Syytteen saanut henkilö toimi kolmen pikavippejä tarjonneen yhtiön toimitusjohtajana ja ainoana hallituksen varsinaisena jäsenenä. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuoden 2010 aikana.

Henkilön johtamat yhtiöt myönsivät pikavippejä, joiden luottokustannukset kuluttajille vaihtelivat 27-89 prosentin välillä. Mitä suurempi luotto ja luottoaika olivat sitä suuremmat olivat luottokustannukset.

Näin sanoo laki

Luottokiskontaa koskevan tunnusmerkistön mukaisen teon täyttyminen edellyttää, että luotonmyöntäjän taloudellinen etu on selvästi epäsuhteessa perittyyn luottokustannukseen huomioon ottaen toisaalta 1) myönnetyn luoton määrä, luottoaika ja muut luoton ehdot sekä toisaalta 2) luotonmyöntäjän luottoriski, kulut huolellisesta luotonmyöntömenettelystä, tavanomaiset kulut luoton rahoittamisesta ja tavanomaiset yleiskulut luottotoiminnasta.

Penttinen lainaa tiedotteessaan Tilastokeskuksen tekemää tilastoa, jossa selvitettiin pikavippiyhtiöiden lainanottajilta perimiä luottokustannuksia. Tilastokeskuksen mukaan keskimääräinen lainakustannus oli vuonna 2010 25 prosenttia, kun lainaa otettiin 200 euroa.

Vuonna 2010 pikavipeille ei ollut säädetty korkokattoa. Sellainen astuu voimaan tämän vuoden kesäkuussa.

Tapaus tulee aikanaan esille käräjäoikeudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.