Mainos

Kolme ydinvoimalareaktoria suljettu Sandyn vuoksi

Yhdysvalloissa New Yorkissa ja New Jerseyssä on jouduttu ajamaan alas jo yhteensä kolme ydinvoimalareaktoria Sandy-hirmumyrskyn takia.

Neljännestä ydinvoimalasta on annettu varoitus mahdollisesta alasajosta. Viranomaisten mukaan vaaraa ympäristölle ei ole.

Viimeisin reaktorin alasajo tapahtui The Nine Mile Pointin ydinvoimalassa New Yorkissa. New Jerseyssä sijaitsevasta Oyster Creekin ydinvoimalasta annettiin varoitus eilen.

Aiemmin eilen New Yorkissa suljettiin yksi reaktori Indian Pointin ydinvoimalassa. New Jerseyssä taas ajettiin alas Salemin ydinvoimalan ykkösreaktori.

Yhdysvaltain itärannikolla kahdeksan miljoonaa kotia ja yritystä on ilman sähköä. Suomen New Yorkin pääkonsulaatti tiedottaa Facebook-sivuillaan, että New Yorkissa sähköjä ei luultavasti saada takaisin ennen viikonloppua.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa Sandy-myrskyssä on tähän mennessä kuollut yli neljäkymmentä ihmistä. Myrskyssä on yhteensä saanut surmansa yli sata ihmistä, sillä Sandy aiheutti aikaisemmin tuhoa Karibianmerellä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.