Mainos

Kolme virkamiestä poliisitutkintaan tierahoihin liittyvistä epäselvyyksistä

Pirkanmaan poliisi käynnistää esitutkinnan Pirkkalan kunnan Linnakallion alueen tieurakkaa koskevista epäselvyyksistä.

Tutkintapyynnön poliisille teki Pirkkalan kunnanhallitus.

Tutkinta liittyy kolmostien varteen rakennettavan Linnakallion yritysalueen tienpätkään, jonka rakentamiskustannukset moninkertaistuivat. Tieyhteys ja vesihuollon rakentaminen autoliikkeen tontille maksoivat yli 1,2 miljoonaa euroa, kun tien rakentamiseen oli budjetoitu 100 000 euroa.

- Poliisilla on tarkka selostus urakan tapahtumaketjusta ja nyt selvitämme, ovatko virkamiehet menetelleet ohjeiden mukaisesti. Voidaan epäillä, ettei kaikkien sääntöjen mukaisesti ole toimittu, sanoo rikoskomisario Pasi Nieminen Pirkanmaan poliisista.

Tutkinnan aloittamiskynnys ylittyy hankkeeseen liittyneiden virkamiesten osalta. Heistä kolmea tullaan kuulemaan epäiltyinä tuottamuksellisen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Luottamushenkilöitä, eli teknisen lautakunnan jäseniä, ei tässä vaiheessa epäillä.

Poliisi ei julkaise epäiltyjen henkilöllisyyttä.

Pirkkalalainen -lehti kirjoitti toukokuussa, että Pirkkalan kunnan tilintarkastaja esitti tili- ja vastuuvapauden epäämistä Linnakallio-urakassa virkamiesten osalta tekniselle johtajalle, kunnallistekniikan rakennuspäällikölle ja kunnallistekniikan viran sijaisena olleelle rakennuspäällikölle. Sisäisen valvonnan osalta hän ei puoltanut vastuuvapautta kansliapäällikölle ja pormestarille.

Poliisin tavoitteena on saada esitutkinta valmiiksi syksyn aikana. Päätös mahdollisista syytetoimista tehdään tutkinnan päätyttyä Pirkanmaan syyttäjänvirastossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.