Mainos

Kolme virheellistä väittämää Sarah Palinista

Yhdysvaltain republikaanisen puolueen varapresidenttiehdokas Sarah Palin on shokeerannut monia konservatiivisilla näkemyksillään. Kaikilta osin ne eivät kuitenkaan ole aivan niin jyrkkiä, kuin on annettu ymmärtää. Republikaanimyönteisenä tunnettu CNN:n talk show- isäntä Glenn Beck katsoi aiheelliseksi oikaista väittämistä räikeimmät.

”Palinilla ei ole kokemusta”

Beck kummastelee kuinka kriitikoiden mielestä demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman 767 päivää senaattorina oli riittävä kokemus Valkoiseen Taloon hänen julkistaessaan ehdokkuutensa, mutta Sarah Palinin 634 päivää Alaskan kuvernöörinä ei. Beck muistuttaa Palinin olevan ainoa presidentti- ja varapresidenttiehdokkaista, joka on johtanut yritystä, kaupunkia ja/tai osavaltiota. Obama itse vähätteli Palinin kokemusta alaskalaisen pikkukaupungin johtajana, koska hänen kampanjansa budjetti on yli 30-kertainen Wasillan kaupunkiin verrattuna. Beck muistuttaa, että kaupunginjohtajuutensa jälkeen Palin on toiminut Alaskan kuvernöörinä ja hallinoinnut budjettia, joka on yli 60-kertaa suurempi kuin Obaman kampanjan.

”Palin vastustaa seksivalistusta kouluissa”

Tarkennettuna Palinin on väitetty hyväksyneen ainoana seksivalistuksen muotona kehotuksen pidättäytyä sukupuoliyhteydestä. Palin ei kuitenkaan Beckin mukaan ole koskaan vastustanut kondomien käytöstä puhumista koulujen seksivalistustunneilla. Palin on sanonut ”kannattavansa ehkäisyä ja toivonut nuorten, jotka eivät puhu asiasta vanhempiensa kanssa, kuulevan ehkäisykeinoista muualta. Mutta toki sukupuoliyhteydestä pidättäytyminenkin on syytä mainita yhtenä vaihtoehtona.” -Ei kovin järisyttävä kanta siis.

”Palin uskoo Irakin sodan olevan tehtävä Jumalalta”

Tämä väittämä levisi maailmalle jopa arvostetun uutistoimisto AP:n välittämänä. Lause on irrotettu pidemmästä puheesta, jonka Palin piti kirkossaan: ”Rukoilkaa sotilaidemme puolesta, jotka pyrkivät toimimaan oikein. Rukoilkaa että johtajamme ovat lähettämässä heidän toteuttamaan tehtävää, joka on Jumalalta. Meidän täytyy varmistaa, että rukoilemme sen puolesta, että Jumalan tahto toteutuu”.

Beckin mukaan Palin yksinkertaisesti rukoilee sen puolesta, että amerikkalaiset toimivat Irakissa oikein ja Jumalan tahdon mukaan. Palin ei siis väittänyt saaneensa Taivaasta tekstiviestiä, joka käski ampua ohjuksia.

Niitä, joita poliitikon tukeutuminen Jumalaan häiritsee, Beck muistuttaa erään toisen poliitikon sanoista: ”Herra, anna minulle viisautta toimia oikeudenmukaisesti ja toteuta tahtoasi kauttani” – Barack Obama

Lue myös: |

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.