Mainos

Kolme vangittu murhan yrityksestä pysäkille sytytetyn miehen tapauksessa

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi miestä ja yhden naisen todennäköisin syin epäiltynä Helsingin Kampissa tapahtuneesta murhan yrityksestä.

Poliisin mukaan kolmikko saapui Kampin ostoskeskuksen edessä Fredrikinkadulla sijaitsevalle pysäkille aamulla ennen puolta kahdeksaa. He huomasivat pysäkillä nukkuneen tuttavansa ja päättivät sytyttää tämän tulee.

Rikosylikomisario Juha Rautaheimo kertoo, että kolmikon teko tallentui valvontakameran nauhalle.

–Uhri makaa pysäkin pelkillä. Kolmikko tapaa hänet nukkumasta Lasol-purkki vieressään ja kaataa ainetta uhrin päälle. Lopuksi uhri sytytetään liekkeihin. Mies palaa kauttaaltaan.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan uhri ei syttynyt kerralla, vaan nuorempi syytetyistä miehistä yritti useita kertoja sytyttimellä saada aikaan paloa, missä hän sitten onnistuikin.

Seuraavaksi tallenteelta nähdään, kuinka penkiltä putoaa maahan ilmiliekeissä oleva mies ja sytytystapahtumaan osallistunut kolmikko poistuu paikalta. Vangitsemisvaatimuksen mukaan teossa on vahvoja viitteitä erityisestä julmuudesta.

Pelkkä päähänpisto?

Teolle on myös useita silminnäkijöitä, sillä se tehtiin aivan Helsingin ydinkeskustassa työmatka-aikaan. Kampin ostoskeskuksen vartijat saivat tekijöistä kaksi kiinni verekseltään, kolmas otettiin kiinni myöhemmin samana päivänä.

Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

–On täysin mahdollista, että kyse on ollut pelkästä päähänpistosta. Mutta kyllä täytyy käsittää, että kun sytytetään henkilö tulee, kuolema on hyvin todennäköinen seuraus. Uhrin kannalta tekotapa on myös äärimmäisen kivulias.

Uhri kriittisessä tilassa

Rautaheimon mukaan teon rikosnimike saattaa vielä muuttua tutkinnan aikana, sillä uhri taistelee sairaalassa hengestään.

–Hän on edelleen kriittisessä tilassa. Tilanne on äärimmäisen vakava. Uhrin tila voi kääntyä vielä pahempaan suuntaan, sillä palovammat ovat pahoja ja vaikeita. Ilmeisesti uhrin keuhkotkin ovat voineet vaurioitua.

Epäillyistä miehet ovat 29- ja 34-vuotiaita. Nainen vietti tänään tänään 28-vuotissyntymäpäiväänsä vangittuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.