Mainos

Kolme uutta paikallisradiota sai toimiluvan

Suomi saa kolme uutta paikallisradiota. Lisäksi monien kanavien kuuluvuusalue laajenee.

Valtioneuvosto on tänään myöntänyt toimiluvan kolmelle uudelle paikallisradiolle. Samuli Aaltonen Tmi aloittaa paikallisradiotoiminnan Mikkelissä, Pirkanmaan Viestintäpalvelu Oy Juvalla ja NRJ Finland Oy Vaasassa. Useiden erikoisradioiden, kuten Sävelradion, Kiss FM:n ja Radio Suomi Popin toiminta laajenee uusille kuuluvuusalueille.

Valtioneuvosto myönsi 22 analogista radiotoimilupaa. Toimiluvat tulivat haettaviksi, kun useat yritykset olivat lopettaneet toimintansa tai niiden omistussuhteet olivat muuttuneet. Suomen Urheiluradion ja venäjänkielisen Radio Sputnikin omistussuhteet ovat muuttuneet. Valtioneuvosto päätti, että kanavat voivat jatkaa toimintaansa nykyisillä taajuuksilla.

Kaikki jätetyt kymmenen digitaalista radiotoimilupaa hylättiin. Syynä on muun muassa digitaalisten radiovastaanottimien markkinoille tulon viivästyminen. Toimilupapäätökset valmistellaan myöhemmin, kun uusi televisio- ja radiotoimintaa koskeva lainsäädäntö valmistuu.

Kristillisen Radio Dein toiminta laajenee Porin, Rovaniemen ja Raahen seuduille. Klassisen musiikin Classic Radio alkaa kuulua myös Jämsässä, Sävelradio Lahdessa sekä Kiss FM Joutsenossa ja Iisalmessa. Radio Suomi Pop laajentaa Mäntsälään ja Varkauteen ja Oy Hettnytt Ab Mikkeliin ja Kotkaan. Valtakunnallisen Radio Novan kuuluvuus Lapissa paranee, kun Pyhätunturin ja Ylläksen taajuudet otetaan käyttöön.

Paikallisradioluvat myönnettiin sellaisille hakijoille, joilla liikenne- ja viestintäministeriö arvelee olevan parhaat edellytykset toimintaan hakemuksen ja aiemman näytön perusteella. Viestinnän monipuolisuuden ja sananvapauden kannalta ministeriö halusi painottaa ratkaisussaan myös paikallisradiotoiminnan kehittämistä.

Luvat ovat voimassa syyskuun alusta vuoden 2006 loppuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.