Mainos

Kolme tuttiketjua pois myynnistä puutteiden vuoksi

Kuluttajavirasto on vetänyt pois markkinoilta kolme tuttiketjua. Yhdestätoista testatusta tuttiketjusta neljä täytti kaikki turvallisuusvaatimukset.

Kuluttajavirasto on havainnut kolmen tuttiketjun turvallisuudessa vakavia puutteita. Maahantuojat ovat jo ilmoittaneet vetävänsä pois myynnistä Tigex-nimisen muovisen tuttiketjun, kankaisen Fehn DoBabyDoo-ketjun ja Gebi-nimisen puisen ketjun.

DoBabyDoo-ketjusta irtosi vetotestissä eläinhahmon nenä. Iskutestissä Tigex-tuttiketju hajosi ja sen tutinpidike murtui. Samassa testissä Gebi-ketjun punainen puukiekko hajosi. Irronneet pikkuosat voivat aiheuttaa lapselle tukehtumisvaaran, jos lapsi laittaa osia suuhunsa.

Kyseisiä tuttiketjuja ostaneet voivat neuvotella hyvityksestä myyjäliikkeen kanssa.

Kuluttajavirasto testasi tullilaboratoriossa 11 sattumanvaraisesti valittua tuttiketjua. Testatuista ketjuista neljä täytti kaikki turvallisuusvaatimukset. Neljä sai huomautuksen puutteellisista merkinnöistä.

Ennen kuin tuttiketjun ottaa käyttöön, kannattaa tarkistaa, että ketju on ehjä. Kuluttajavirasto muistuttaa, että ketjuun ei saa tehdä omatekoisia pidennyksiä. Vanhempien tulee myös varmistua siitä, että tuttiketju ei pääse kiertymään lapsen kaulan ympärille. Ketjua ei saa kiinnittää vaatteiden irrallisiin osiin tai nauhoihin eikä sitä saa käyttää nukkuvalla lapsella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.