Mainos

Kolme suurinta puoluetta marssivat vaaleihin tasatahtia

Kolme suurinta puoluetta ovat lähes tasoissa nyt kun eduskuntavaaleihin on aikaa päivälleen yksi kuukausi.

Kolme suurinta puoluetta marssivat maalisvaaleihin tosiasiassa aivan tasatahtia. MTV:n uutisten Research Internationalilta tilaaman kyselyn mukaan ykkösenä on Kokoomus, joka on lisäämässä kannatustaan viime vaaleista mahdollisesti jopa seitsemällä prosenttiyksiköllä.

Kokoomuksen asema tulevan eduskunnan suurimpana puolueena on kuitenkin kaikkea muuta kuin varmaa. Keskusta on näet Kokoomusta jäljessä vain puoli prosenttiyksikköä.

Keskustan kannattajat ovat aktiivisia äänestäjiä ja sen puoluekoneisto on edelleen maan tehokkain. Se tosin toimii aktiivisimmin niillä seuduin, missä väkeä on koko ajan entistä vähemmän.

SDP kohentaa asemiaan. Demarijohtajat kiertävät maakunnissa ja SAK aktivoi omaa jäsenkuntaansa. Demarit ovatkin edenneet tammikuun vastaavasta mittauksesta yksi-pilkku-kolme prosenttiyksikköä. Kaikkien kolmen suurimman puolueen luvut mahtuvat kahden prosenttiyksikön virhemarginaaliin.

Vihreät saavat mittauksissa aina paremman kannatuksen kuin itse vaaleissa. Vasemmistoliitto tuskin sentään häviää vaaleissa vihreille, mutta melkoiseen tappioon hallitusvastuun kuluttama puolue kuitenkin ajautunee.

Nuorsuomalaisten projekti on kuihtumassa. Se hukkasi etsikkoaikansa neljä vuotta sitten ja monet puolueen äänestäjät ovat palaamassa Kokoomuksen helmoihin. Remonttiryhmä voi saada puheenjohtajansa Risto Kuisman eduskuntaan, mutta Kirjava "puolue" jää statistiksi.

Kyselyn virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta kaksi prosenttiyksikköä joko ylös- tai alaspäin. Nämä tulokset ovat luettavissa myös MTV:n vaalisivuilta osoitteesta www.mtv3.fi/vaalit. MTV:n vaaliohjelmien sarja alkaa huomenna heti Seitsemän uutisten jälkeen.

          Helmikuu     Tammikuu
Kokoomus       24,9       25,5  
Keskusta       24,5       24,6
SDP          23,3       22,0
Vihreät        8,6       8,4
Vasemmistoliitto    7,8       8,6
RKP          4,7       4,5
Kristilliset      2,7       3,0
Nuorsuomalaiset    0,5       0,8
Perussuomalaiset    0,5       0,3
Remonttiryhmä     0,5     ei ollut mukana
Kirjava "P"      0,2     ei ollut mukana
Muut          1,8       2,2


(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.