Mainos

Kolme suomalaista otettu kiinni Arabiemiraateissa

Kolme suomalaista on otettu kiinni Persianlahdella. Miehet ovat iranilaisten hallussa ja UM:n mukaan heillä ei ole hätää.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan Arabiemiraateissa on otettu kiinni kolme suomalaista. Kiinniotto tapahtui Abu Musan saarella viime lauantaina. Miehet olivat olleet vapaa-ajallaan veneilemässä, ja iranilaisten mukaan heidän aluksensa oli rikkonut aluevesirajaa. Vastaavanlainen välikohtaus tapahtui iranilaisten ja brittisotilaiden kesken viime maaliskuussa.

Ulkoministeriö on vahvistanut tiedon tapahtuneesta. UM:n mukaan miehet ovat turvassa, mutta edelleen iranilaisten hallussa. Iranilaiset ovat antaneet miesten ottaa yhteyttä alueella sijaitsevaan työnantajaansa.

Ulkoministeriön arvion mukaan miesten kuulustelu alkaa tänään, minkä jälkeen heidät luultavimmin vapautetaan.

Arabiemiraateissa asuva suomalainen ei pidä tilannetta vaarallisena

Dubaissa pitkään asunut suomalainen ei pidä uutista suomalaisliikemiesten sieppauksesta yllättävänä. Paikallisen Finnish Business Councilin kunniapuheenjohtaja arkkitehti Pekka Rautimo arvelee myös, ettei tilanne ole kovin uhkaava.

Rautimo kertoi myöhään eilen puhelimitse, että Arabiemiraattikuntien liitossa asuu tätä nykyä noin 750 suomalaista. Valtaosa työskentelee hänen mukaansa suomalaisyritysten palveluksessa. Rautimo itse on asunut maassa seitsemän vuotta.

Kiista Iranin pidättämistä brittisotilaista kiihtyy

Brittisotilaiden pidätykset kuohuttivat keväällä

Vastaavanlainen tapaus sattui keväällä, kun Iran pidätti 15 brittisotilasta 23. maaliskuuta rajaloukkauksesta epäiltyinä. Sotilaat olivat Britannian puolustusministeriön mukaan tarkastamassa kauppalaivaa Irakin aluevesillä.

Britannia vaati heti sotilaiden välitöntä vapauttamista, mutta selkkaus venyi kuitenkin kahdeksi viikoksi. Huhtikuun alussa Iran sanoi haluavansa ratkaista kriisin diplomaattisesti ja 4. huhtikuuta Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad ilmoitti vapauttavansa sotilaat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.