Mainos

Kolme serbipoliisia kuoli Kosovossa

Kolme serbipoliisia kuoli ja kolme siviiliä haavoittui tulituksessa Kosovossa tänään, kertoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja. Yhteenotto sattui Kosovon eteläosassa.

Myöhemmin tänään Kosovon vapautusarmeijan UCK:n sissit ottivat kahdeksan Jugoslavian armeijan sotilasta panttivangeikseen Kosovon pohjoisosassa, kertoi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin edustaja. Serbiviranomaiset vaativat, että sotilaat on vapautettava alkuillasta. Lähteet eivät tienneet, mitä armeija aikoo tehdä, jos panttivankeina olevia sotilaita ei vapauteta.

Ilmapiiri oli jo entuudestaan kiristynyt alueella, kun aseistetut serbisiviilit pitivät tänään edelleen suljettuna Pristinasta Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen johtavaa päätietä vastalauseena yhden serbin surmaamiselle kuluneella viikolla. Serbien mukaan albaaniterroristit surmasivat 36-vuotiaan serbimiehen. Eräs tiesululla seissyt serbi sanoi, että vastalause kestää niin kauan, että Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic ja Serbian presidentti Milan Milutinovic päättävät taata serbien turvallisuuden.

Serbit purkivat tänään kolme muuta tiesulkua, jotka oli pystytetty torstaina Pristinan ympärille. Viime lokakuussa solmitun sopimuksen toteutumista valvova Etyj valitti tie-esteistä ja sanoi, että ne haittaavat Etyjin työtä. Kosovon albaanien maltillinen johtaja Ibrahim Rugova toisti toivomuksensa, että Naton joukot tulisivat Kosovoon vakauttamaan tilannetta. Noin 80 ihmistä on saanut surmansa maakunnassa tulitauon solmimisen jälkeen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.