Mainos

Kolme poliisia pidätetty virantoimituksesta Sodankylässä

Kolme Sodankylän poliisia on pidätettynä virasta rikoksista epäiltyinä. Lapin lääninpoliisijohtaja Pentti Saira ei tässä vaiheessa suostu kertomaan, minkälaisista rikoksista poliiseja epäillään. Epäillyt tapaukset eivät hänen mukaansa kuitenkaan liity toisiinsa, eikä niitä ole tehty virantoimituksessa.

Yksi poliiseista on ollut virasta pidätettynä vuoden verran ja kaksi muuta tästä syksystä lähtien. Kaikkien kohdalla esitutkinta jatkuu, ja jos asioissa syytteet nostetaan, ne tullevat Sairan mukaan esille oikeudessa puolen vuoden kuluessa. Jos syytteet nostetaan ja poliisit tuomitaan epäillyistä rikoksista, rangaistus voi olla sakkoja suurempi. Tällöin kyseeseen tulee ilmeisesti myös erottaminen poliisivirasta.

Sodankylän poliisilaitoksella on kaikkiaan 12 vakituista poliisin virkaa, ja nyt syntynyt tilanne on hoidettu määräaikaisilla poliisinviroilla. Poliisitoimen hoito ei Sairan mukaan ole Sodankylässä kärsinyt. Lääninpoliisijohtaja Pentti Saira pitää syntynyttä tilannetta erittäin harvinaisena.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.