Kolme pohjoisen maakuntalehteä muuttuivat tabloidikokoisiksi

Kolme vanhaa ja perinteistä, nykyisin Alma Median omistamaa pohjoisen maakuntalehteä, muuttivat tänään sivukokonsa niinsanotuksi tabloidiksi ja uudistuivat muutoinkin.

Kemiläinen Pohjolan Sanomat, kajaanilainen Kainuun Sanomat ja rovaniemeläinen Lapin Kansa ilmestyvät tästä lähtien koossa, joka on tyypillistä muunmuassa iltapäivälehdille.

Kolmen pohjoisen maakuntalehden muodonmuutos on yksi viimevuosien suurimpia lehtiuudistuksia Suomessa.

- Tää oli hieno mahdollisuus tehdä lehden uudistus, jossa myös lehden koko muuttui. Tablod on lukijan kannalta kätevä koko, kehuu Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen.

Muutama vuosi seurataan

Päätoimittaja Kokkonen ei usko muiden seuraavan aivan pian pohjoisten lehtien esimerkkiä koonmuutoksessa, vaan muutama vuosi seurataan, miten esimerkiksi Lapin Kansan uudistuksen kanssa käy. Alman lehdet ovat aiemminkin vaihtaneet aineistoa keskenään, mutta nyt pohjoisessa sama tehdään suoremmin.

- Me perustettiin kolme pohjoista maakuntalehteä yhteistoimitus ja pyritään tällä yhteisellä tekemisellä vapauttamaan sitten paikallisesti resursseja sitten siihen paikalliseen tekemiseen.

Uudistuksen yhteydessä haettiin myös säästöjä ja vähennettiin yt-neuvottelujen kautta työntekijöitä.

Lukijat antoivat jo palautetta

Heti tänään lukijat antoivat lehdiuudistuksesta myös palautetta laidasta laitaan.

- Aamuviiden nurkilla aloin lukemaan ja vähän oudoksutti lukea, mutta sitten huomaisin, että tän pystyy pätkissä lukemaan ja tykkäsin, kertoo Kari Rautio.

- Se on vaan pienempi, mutta kyllä tää on sekasempi, miettii puolestaan Antti Nikula.

- Tää on ainakin silleen näyttävämpi ja ehkä vähän huomion saa enemmän kiinnittymään, sanoo Anna-Elina Kupsala.

Ja viimeinen sana vielä päätoimittajalle.

- Ja viisailta lukijoiltammekin tulee sellainen viesti, että sisältö lopulta aina ratkaisee, ei lehden koko, Kokkonen päättää.

Katso Hannu Alstan juttu Rovaniemeltä (Seitsemän uutiset 17.1.2011)

Lue myös:

    Uusimmat