Mainos

Kolme pikkupoikaa loukkaantui vakavasti muuntamoräjähdyksessä

Kolme pikkupoikaa pääsi Turussa entisen viljavaraston kellaritilassa olevan muuntamon päälle. Seurauksena oli voimakas valokaarioikosulku. Poikien vaatteet ja hiukset syttyivät palamaan. Yksi pojista sai erittäin pahoja palovammoja, toinenkin paloi melko pahoin ja kolmas sai lievempiä vammoja.

Pojat pääsivät iltapäivällä noin klo 16.30 Kupittaan aseman lähellä olevaan rakennukseen pienestä ikkunaluukusta, jonka edessä olleen levyn he olivat ottaneet pois. Räjähdysmäinen oikosulku syntyi poikien mentyä sisälle jännitteelliseen tilaan.

Ulkopuolella kuultiin voimakas pamaus ja ohikulkijat kuulivat rakennuksesta avunhuutoja. Ennen palokunnan pelastusyksikön saapumista paikalle eräs ohikulkija sai yhden pojista vedetyksi ulos luukusta ja sammutti omilla vaatteillaan pojan vaatteet ja hiukset. Pojista yksi on 9-vuotias, toinen 10- ja kolmas 11-vuotias.

Muuntamon teho on 10 000 volttia. Räjähdys aiheutti sähkökatkoksen lähialueelle.

Rakennus, jossa muuntamo sijaitsee, on erittäin huonossa kunnossa. Esimerkiksi rakennuksen kaikki ikkunat on rikottu. Kellarikerroksen ikkunoiden eteen on kuitenkin laitettu levyt.

Rakennuksessa ei ole minkäänlaista hengenvaarasta varoittavaa kylttiä eikä esimerkiksi poliisilla ollut mitään tietoa, että romukuntoisen rakennuksen kellarissa olisi muuntamo.(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.