Mainos

Kolme pikkupoikaa eksyi tunneiksi kansallispuistoon

Kaksi pojista oli 8-vuotiaita ja yksi 10-vuotias. Löydettäessä he olivat hyvässä kunnossa mutta nälissään.

Kolme kadonnutta pikkupoikaa aiheutti laajat etsinnät päivällä Päijänteen kansallispuistossa Padasjoella.

Pojat ehtivät olla eksyksissä kaikkiaan seitsemän tuntia Kelventeen saarella ennen kuin heidät löydettiin. Kaksi pojista oli 8-vuotiaita ja yksi 10-vuotias.

Pojat osallistuivat Padasjoen kunnan ja paikallisen 4H-yhdistyksen järjestämälle luontoleirille. Kolmikko oli harhautunut luontopolulta, jossa heidän oli tarkoitus tehdä erilaisia rastitehtäviä.

Pojat lähtivät omana ryhmänään kello 13.30 ja heidän katoamisestaan ilmoitettiin Hämeen hätäkeskukseen hieman ennen kello 17. Järjestäjät olivat yrittäneet etsiä lapsia ensin omin voimin.

Poliisin johtamaan etsintään osallistui kaikkiaan kymmenen vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijää, neljä koiraa, viisi leirin ohjaajaa ja kaksi venepartiota. Seitsemisen tuntia eksymisensä jälkeen pikkupojat löytyivät olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa mutta nälissään.

Kolmikko oli ehtinyt harhailemaan saaressa monia kilometrejä. Saaren itäpäädyssä he olivat havainneet vihdoin veneen ja osanneet huutaa apua. Toistaiseksi tuntemattoman veneilijän saattamana pojat kohtasivat etsintäketjun kello 21 maissa.

Saaressa oli vain vähän muita ihmisiä luontoleiriläisten lisäksi. Leirille osallistui kaikkiaan 16 lasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.