Mainos

Kolme palestiinalaista sai surmansa Gazassa

Israelilaissotilaat ovat ampuneet kolme palestiinalaista lähellä Erezin rajanylityspaikkaa Gazan kaistalla. Asiasta kertoivat silminnäkijät.

Yksi palestiinalainen tapettiin, kun hän hyökkäsi sotilaiden kimppuun rajanylityspaikalla. Miehellä oli mukanaan automaattiase ja kranaatteja. Kaksi muuta palestiinalaista sai surmansa tapahtumaa seuranneessa tulitaistelussa.

Uutistoimisto DPA:n lähteiden tulitaistelussa kuolleet palestiinalaiset olivat rajaylityspaikalla vuoroaan odottaneita työläisiä. Israelilaissotilaiden mahdollisista tappioista ei kerrottu.

Israelin joukot hyökkäsivät varhain aamulla Nablusin kaupunkiin Länsirannalla. Silminnäkijöiden mukaan useita tankkeja ja panssariajoneuvoja vyöryi kaupunkiin kolmelta suunnalta. Israelin armeijan edustaja ei halunnut heti hyökkäyksen jälkeen kommentoida asiaa.

Isku juutalaissiirtokuntaan tappoi äidin lapsineen

Eilen illalla israelilaisäiti ja hänen kolme lastaan kuolivat kahden aseistautuneen palestiinalaismiehen hyökättyä juutalaissiirtokuntaan.

Länsirannalla sijaitsevaan Itamarin siirtokuntaan tehdyssä hyökkäyksessä kuoli lisäksi kaksi ja haavoittui useita israelilaisia.

Israelin television mukaan hyökkääjät linnoittautuivat siirtokunnan taloihin ja ottivat useita panttivankeja. Israelilaissotilaat ampuivat myöhemmin iskun tekijät.

Palestiinan vapautuksen kansanrintaman PFLP:n aseellinen siipi ilmoitti uutistoimisto AFP:lle tehneensä iskun.

Annan tuomitsee juutalaissiirtokunnat


YK:n pääsihteeri Kofi Annan pitää Israelin palestiinalaisalueille perustamia siirtokuntia Lähi-idän kriisin perusongelmana.

Annan arvioi, että niin kauan kuin Israel pitää siirtokuntiaan palestiinalaisalueilla, ei Lähi-idän kriisiin saada ratkaisua. Annan luonnehtii juutalaissiirtokuntia konfliktin ytimeksi ja vaati Israelia vetäytymään palestiinalaisten itsehallintoalueilta.

Annan myös vaatii palestiinalaisten itsehallintoviranomaisia ponnistelemaan lujemmin itsemurhaiskujen lopettamiseksi ja Israelin turvallisuuden takaamiseksi.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.