Mainos

Kolme nuorta kuoli ulosajossa Utajärvellä

Kolme nuorta kuoli ja kaksi loukkaantui ulosajossa Utajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla viime yönä. Kuolleet olivat 14-17 -vuotiaita.

Turma sattui Utajärven keskustassa vähän ennen kolmea. Henkilöauto suistui tieltä vasemmalle kaartuvassa mutkassa ja törmäsi puuhun.

Onnettomuudessa kuoli yksi tyttö ja kaksi poikaa. Oululainen tyttö oli 15-vuotias, utajärveläispojat 14- ja 17-vuotiaita.

Kuljettajana toiminut 18-vuotias utajärveläinen nainen loukkaantui vakavasti. Hänet vietiin hoitoon Oulun yliopistolliseen sairaalaan. 15-vuotias poika selvisi lievemmin vammoin.

Paikalla on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Komisario Risto Viippola Limingan poliisista kertoi, että auton epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta.

18-vuotias kuljettaja oli saanut ajokortin muutama päivä itten. Ajokkina oli vuoden 2001 mallin Volkswagen Golf.

Viippolan mukaan poliisi ei epäile, että alkoholilla olisi ollut osuutta turmaan.

Poliisi aikoo kuulla lievästi loukkaantunutta poikaa mahdollisimman pian. Viiippolan tietojen mukaan Utajärvelle perustetaan kriisiryhmä tukemaan omaisia ja muita, jotka ovat järkyttyneet onnettomuudesta.

-Tämä on paha paikka pienelle kylälle, hän sanoi.

Lähes kaikki riskit toteutuivat

Utajärven turma sisälsi lähes kaikki ne riskit, jotka aiheuttavat nuorten liikennekuolemia, sanoo Liikenneturvan Pohjois-Suomen aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi.

-Oli kesä, viikonloppu, yö, monta autossa, kova vauhti ja suistuminen, hän luettelee.

Tässä tapauksessa myös kuljettaja oli kokematon, sillä hän hän oli saanut ajokortin aivan hiljattain. Tuoreeltaan ei tiedetty, käyttivätkö nuoret turvavöitä.

Monesti mukana on myös alkoholi, mitä poliisi ei nyt epäile.

Kinisjärvi muistuttaa Liikenneturvan tutkimuksesta, jonka mukaan lähes joka viides nuorista kuljettajista kertoo ylittävänsä nopeusrajoituksia joko usein tai hyvin usein.

-Nuoret kokevat sosiaalisia paineita ylinopeuden ajamiseen. Mitä suurempi nopeus, sitä pahempaa jälkeä onnettomuudessa syntyy.

Yleisimmin nuoret kuolevat tai loukkaantuvat tieltä suistumisessa. Erityinen riski on 18-19-vuotiailla kuljettajilla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.