Mainos

Kolme loukkaantui räjähdyksissä Havannassa

Ainakin kolme ihmistä loukkaantui kahdessa räjähdyksessä Kuuban pääkaupungissa Havannassa eilen illalla Suomen aikaa. Räjähdykset sattuivat lähes samanaikaisesti kahdessa hotellissa kaupungin keskustassa.

Räjähdysten syytä ei heti tiedetty, mutta Kuuban matkailuministeri Osmany Cienfugos arveli, että kyseessä saattaa olla terroriteko.

Räjähdykset tapahtuivat Capri- ja Nacional-nimisissä hotelleissa. Kuuban varapresidentti Carlos Lage kävi myöhemmin Capri-hotellissa saadakseen itse kuvan tapahtuneesta.

Kuuba epäilee pommeista amerikkalaisia

Kuuban sisäministeriö ilmoitti eilen, että Havannan keskustassa räjäytettyjen pommien takana on amerikkalaisia henkilöitä. Ministerin niukkasanaisen lausunnon mukaan sekä pommien asettajat että pommeissa käytetyt aineet ovat peräisin Yhdysvalloista.

Viime huhtikuussa Havannassa kerrottiin, että eräässä kaupungin loistohotellissa on räjähtänyt pommi, mutta viranomaiset kiistivät silloin tiedon. Yhdysvalloissa asuvat radikaalit kuubalaispakolaiset ovat menneisyydessä useita kertoja uhanneet tehdä pommi-iskuja kuubalaisiin hotelleihin.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.