Mainos

Kolme loukkaantui räjähdyksessä Kotkassa

Kotkan Daniscon tehtaalla sattuneessa vetyräjähdyksessä kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Uhrit saivat lähinnä lieviä palovammoja.

Kolme ihmistä on loukkaantunut vetyräjähdyksessä erikoismakeuttajia tuottavan Danisco Oy:n tehtaalla Kotkassa. Räjähdys tapahtui puolenpäivän aikaan. Loukkaantuneet kuljetettiin läheiseen Kymenlaakson keskussairaalaan.

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Uhrit saivat lähinnä lieviä palovammoja, kertoo pelastusjohtaja Vesa Parkko. Lisäksi neljä ihmistä Parkon mukaan valitti kuulohäiriöistä, lähinnä korvien huminasta. Myös heidät tarkastettiin keskussairaalassa.

Reaktoritilassa oli kunnostustöissä kaikkiaan yhdeksän miestä. Onni onnettomuudessa oli se, että tehtaan paineenkevennysseinä toimi ja repesi räjähdyksessä. Meren puolelle rakennettu seinä murtui paineaallon takia. Räjähdys ei sytyttänyt tulipaloa.

Onnettomuus sattui hydrauslaitoksessa vetyreaktoria huollettaessa, jolloin reaktoriin toistaiseksi tuntemattomasta syystä jäänyt vety räjähti. Tehtaan hydrauslaitoksessa xyloosi hydrataan ja sen seurauksena syntyy xylitolia.

- Jo 70-luvulla rakennettu räjähdysseinä toimi mainiosti. Se murtui paineen alla. Jos näin ei olisi tapahtunut olisivat räjähdyksen seuraukset saattaneet olla tuhoisat. Rakennuksen tukirakenteet olisivat saattaneet pettää, ja voi vain arvailla miten sisällä olleiden ihmisten olisi käynyt tässä tapauksessa, Parkko sanoo.

Tehtaan kärsimien vahinkojen määrää tehtaan toimitusjohtaja Henrik Sunden ei ole osannut vielä arvioida. Hän kuitenkin arveli, että vauriot jäävät pieniksi ja laitos saadaan suht nopeasti taas ajettua ylös.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.