Mainos

Kolme kuukautta karilla - Uuden-Seelannin turmalaiva katkeamassa

Uuden-Seelannin rannikolla kolme kuukautta karilla ollut konttialus Rena on jälleen vaarassa katketa.

Maan merenkulkuviranomaisten mukaan alus on huonossa kunnossa, mutta se on toistaiseksi vakaa.

Viikonlopuksi on kuitenkin ennustettu voimakas myrsky, joka joka saattaa nostattaa jopa seitsemän metrin aallokon. Rena on karilla ollessaan kohdannut jo neljä myrskyä.

Viranomaisten julkistamasta tuoreesta videokuvasta näkyy suuri repeämä laivan kyljessä. Sukeltajat eivät ole kuitenkaan pystyneet varmentamaan, kuinka alas pinnan alla halkeama jatkuu.

Huono sää on koko ajan vaikeuttanut ja hidastanut pelastustöitä. Uusiseelantilaisen uutissivusto Stuff.comin mukaan laivan rahtina olleista konteista on onnistuttu purkamaan vain noin 350. Jäljellä olisi edelleen yli 800 konttia, joista suurin osa on laivan ruumassa.

Aluksesta on päässyt mereen jälleen polttoöljyä, vaikka sen pumppaaminen aloitettiin pian turman jälkeen. Tänä aamuna meressä havaittiin kolme kilometriä pitkä ja noin 30 metriä leveä öljyvana aluksen pohjoispuolella.

Haaksirikko myös uhkaa edelleen alueen luontoa. Saasteisiin tahriutuneita lintuja toimitetaan yhä puhdistettaviksi.

Liberian lipun alla seilannut konttialus Rena juuttui Astrolabi-riuttaan Uuden-Seelannin pohjoissaaren pohjoisrannikolla tasan kolme kuukautta sitten. Haaksirikosta vastuullisena pidetään aluksen kapteenia, jota syytetään tarpeettoman vaaran aiheuttamisesta.

Maan hallitus on julistanut haaksirikon Uuden-Seelannin pahimmaksi ympäristöturmaksi.

(MTV3 - CNN)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.