Mainos

Kolme kuollutta kirkkoon tehdyssä iskussa Pakistanissa

Kolme ihmistä on saanur surmansa ja viitisentoista on haavoittunut illalla kirkkoon tehdyssä hyökkäyksessä Pakistanissa.

Poliisin mukaan tuntemattomat miehet heittivät kirkkoo käsikranaatteja Punjabin maakunnassa sijaitsevassa kylässä lähellä Daskan kaupunkia. Hyökkääjät olivat verhoutuneet burkhaan. Isku tapahtui presbyteerisessä kirkossa juuri kun siellä oli meneillään jumalanpalvelus.

Pakistanin sisäministeriön edustaja kuvasi hyökkäystä terroriteoksi. Hänen mukaansa kukaan ei vielä ole ilmoittautunut syylliseksi iskuun.

Sairaalasta annettujen tietojen mukaan kahden haavoittuneen tila on vakava. Kaikki uhrit olivat sairaalan lääkärin mukaan kristittyjä.

Kristityt ovat pieni vähemmistö Pakistanissa, jossa valtaosa väestöstä on muslimeja. Ääri-islamilaisten ryhmittymien uskotaan olevan kristittyihin ja länsimaisiin kohteisiin viime aikoina kohdistuneiden iskujen takana. Ääri-islamilaiset ovat vihastuneet tuesta, jota Pakistan on antanut Yhdysvaltain johtamalle terrorismin vastaiselle sodalle.

Intiassa kirkko ryöstettiin

Seitsemän ihmistä haavoittui, kun hyökkääjät heittivät pommeja kirkkoon kesken jouluyön messun Intian itäosissa. Poliisin mukaan lähellä Kalkuttaa sattuneen tapauksen motiivina oli ryöstö. Poliisi kertoi hyökkääjien pakottaneen jopa messua pitäneen papin luovuttamaan arvoesineensä.

Paetessaan ryöstäjät heittivät muutaman pommin, ja ihmisiä haavoittui. Kirkossa oli tapahtumahetkellä satoja jouluyön messuun osallistuneita.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.