Mainos

Kolme kuollut legioonalaistautiin Norjassa

Etelänorjalaisen kaupungin sairaalassa alkaneen legioonalaistautiepidemian tartuntalähdettä ei vielä tiedetä.

Norjassa kolme legioonalaistautiin sairastunutta ihmistä on kuollut. Etelänorjalaisen Fredrikstadin kaupungin sairaalassa myös tartunnan saaneiden määrä on noussut 21:een. Sairastuneista neljän tila on vakava, sairaalasta kerrottiin sunnuntai-iltana.

Sairaalan johto kertoi tiedotustilaisuudessa, että kaksi potilasta oli kuollut yön aikana. Myöhemmin illalla myös torstaina kuolleen miehen vahvistettiin kuolleen samaan tautiin.

Tänään tautiin menehtyneet olivat naisia, joista toinen oli noin 80 vuoden ikäinen ja toinen 70-vuotias.

Tautitapausten varmistuttua sairaalan ylilääkäri kehotti kaikkia, jotka epäilivät saaneensa Legionella-bakteerin, ottamaan yhteyttä sairaalaan. Lauantain vastaisen yön ja sunnuntaiaamun aikana sairaalaan tulikin kymmeniä ihmisiä, joilla on legioonalaistaudin oireita.

Legioonalaistauti on bakteerin aiheuttama keuhkokuume, joka voi olla vaarallinen iäkkäille tai muuten heikossa kunnossa oleville. Lääkintäviranomaiset ovat ponnistelleet löytääkseen tautia aiheuttavan bakteerin lähteen.

Tautia aiheuttava Legionella-bakteeri viihtyy hyvin poreammeiden vedessä ja suodattimissa sekä huonosti hoidetussa ilmastointijärjestelmissä.

Viranomaiset tarkastivat sunnuntaina kymmeniä ilmastointikanavia, mutta taudin lähdettä ei löydetty. Heidän oli tarkoitus selvittää, missä yhteisissä tiloissa tartunnan saaneet potilaat ovat olleet.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.