Mainos

Kolme kuoli sähköiskuihin viime vuonna

Sähkötapaturmissa kuoli viime vuonna kolme ihmistä. Kuolleiden määrä on Turvatekniikan keskuksen mukaan pysynyt viime vuosina vähäisenä: sähköiskuun on kuollut vuosittain 3-4 ihmistä.

Vuoden 1997 kaikki sähköiskukuolemat sattuivat työmailla. Kuolemat aiheutuivat johdinpään kuorimisesta, törmäyksestä ilmajohtoon ja viallisesta jatkojohdosta. Kuolemantapausten lisäksi Turvatekniikan keskukselle ilmoitettiin noin 40 muuta sähkötapaturmaa. Myös ne sattuivat enimmäkseen työmailla.

Ilmoitusten määrä on vähentynyt edellisvuodesta, jolloin tapaturmia oli noin 50. Kotioloissa sähköiskut ovat edelleen harvinaisia. Muutamassa tapauksessa sähköiskun saaja oli lapsi tai nuori, joka oli kiivennyt junan katolle tai sähköpylvääseen. Tänä vuonna ainoa kuolemaan johtanut sähkötapaturma on aiheutunut juuri junan katolle kiipeämisestä.

Sähkön aiheuttamiin tulipaloihin kuoli viime vuonna parikymmentä ihmistä. Palojen yleisimpiä syitä olivat sähkölaitteiden väärä käyttö, virheelliset sähköasennukset ja omatekoiset sähkötyöt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.