Mainos

Kolme kuoli helikopteriturmassa Ruotsissa

Kolme ihmistä on saanut surmansa helikopteriturmassa Ruotsissa viime yönä. Turma sattui Pohjois-Ruotsissa Tarfalan alueella lähellä Kebnekaisen tunturia hieman ennen puolta kolmea yöllä.

Kopteri oli pelastushelikopteri, jonka oli määrä noutaa kaksi retkeilijää tunturista noin 2000 metrin korkeudesta. Uutistoimisto TT:n saamien tietojen mukaan kopterissa oli turmahetkellä kolme ihmistä. Onnettomuus tapahtui ennen kuin helikopteri pääsi avuntarvitsijoiden luokse.

-Helikopteri murskaantui, kun se oli vain vajaan sadan metrin päässä avuntarvitsijoista. Kyseessä on todella jyrkkä vuorenseinämä ja helikopteri ehti pudota liki sata metriä ennen kuin se rysähti maahan. Se tuhoutui täysin, selvitti pelastustöitä johtava Bengt-Olov Hammarlöf.

Tapahtumien kulku epäselvä

Tapahtumien tarkka kulku oli perjantaina vielä arvoitus. Ensimmäisissä arvioissa turman syyksi arveltiin jonkin kopterin osan - todennäköisesti roottorin - osumista vuoren rinteeseen. Pelastajat yrittivät aamulla päästä lähelle kopterin hylkyä. Sitä ei vielä iltapäivällä oltu saatu nostettua. Kopterin hiiltyneitä kappaleita oli levinnyt laajalle alalle, sillä se oli syttynyt tuleen murskauduttuaan maahan.

Helikopteri oli Superpuma-tyyppinen, joka voi kerralla ottaa 20 matkustajaa. Turmakopteri oli kuitenkin erityisesti varusteltu pelastustyöhön, joten siihen mahtui vain 7-8 matkustajaa. Sää onnettomuuspaikalla oli surkea. Murskaantunut kopteri oli matkalla noutamaan 50- ja 80-vuotiaita miehiä, jotka olivat lähteneet tunturiin läheiseltä tutkimusasemalta tiistaina. Miesten oli määrä palata takaisin keskiviikkona, mutta huonon sään takia he eivät päässeet palaamaan. Turmapaikalle lähetettiin onnettomuuden jälkeen Sea King -helikopteri Bodöstä Norjasta.
(STT-TT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.