Mainos

Kolme koneturman uhria menehtyi sairaalassa

Guamin lentoturman kuolonuhrien määrä nousi viime yönä 227:een, kun kolme eteläkorealaisen koneen maahansyöksyssä loukkaantuneista menehtyi sairaalassa. Pelastuneiden määrä putosi näin 27:ään. Loukkaantuneista kaksi on jo päässyt sairaalasta, mutta monet uhreista ovat yhä kriittisessä tilassa.

Uhrien etsiminen viidakkoiselta turmapaikalta keskeytettiin tänään, kun Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisia saapui paikalle johtamaan onnettomuuden tutkintaa. Tyynessämeressä sijaitseva Guam on Yhdysvaltain hallinnassa.

Koneen hylystä ei uskota enää löytyvän eloonjääneitä. Yli 150 koneen 254 matkustajasta ja miehistön jäsenestä on vielä kateissa.

Omaisia saapui Guamiin

KAL-lentoyhtiö toi varhain aamulla paikallista aikaa satoja uhrien omaisia onnettomuuspaikalle Guamiin saamaan tietoja tapahtuneesta ja noutamaan läheistensä ruumiita. Surevat omaiset ovat olleet raivoissaan lentoyhtiölle, koska tietojen saaminen on ollut hidasta. Omaiset joutuivat odottamaan viitisentoista tuntia, ennen kuin lentoyhtiö julkisti luettelon pelastuneiden nimistä.

Pelastuneiden määrästä vallitsi pitkään väärinkäsityksiä, ja Etelä-Koreassa kerrottiin virheellisesti jopa 60 ihmisen selviytyneen maahansyöksystä.

Pahoja palovammoja ja luumurtumia saaneet uhrit lennätetään tänään ja huomenna amerikkalaisen hoitohenkilökunnan saattamina Etelä-Koreaan ja Yhdysvaltoihin saamaan jatkohoitoa.

Lentoyhtiö pyysi anteeksi

KAL-yhtiön varajohtaja esitti tänään Etelä-Koreassa julkisen anteeksipyynnön turman johdosta. Yhtiön edustajien mukaan vie vähintään viikkoja, ennen kuin onnettomuuteen johtaneista syistä saadaan tietoa. Lennon vaiheet ja ohjaamon tapahtumat tallentaneet ns. mustat laatikot on kuljetettu Yhdysvaltoihin tutkimuksia varten.

Lentoyhtiö syytti heti turman jälkeen Guamin lentokentän laitteita puutteellisiksi. Lentokentän laskeutumista opastava järjestelmä oli ollut poissa käytöstä jo viikkoja ennen turmaa. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan sadat koneet olivat silti laskeutuneet kentälle ongelmitta.

Asiantuntijoiden mukaan onnettomuuden uhrien omaisille maksettava korvaussumma noussee yhteensä satoihin miljooniin markkoihin. Korvaussumma kohoaa, mikäli onnettomuuden syyksi paljastuu lentoyhtiön huolimattomuus.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.