Mainos

Kolme journalistipalkintoa MTV3:lle

MTV3 on saanut jättipotin Suuri Journalistipalkinto 2008 -gaalassa. Suorassa televisiolähetyksessä Kalastajatorpalla Helsingissä palkittiin kaikkiaan viisi toimittajaa. Heistä kolme on MTV3:n journalisteja. Palkinnossa on kolme kategoriaa: Vuoden journalisti, Vuoden journalistinen teko ja Vuoden juttu.

Vuoden journalistin palkinto menee tänä vuonna Kiinaan. Sen jakavat MTV3:n ja Ylen Kiinan-kirjeenvaihtajat Katri Makkonen (Yle) ja Petri Saraste (MTV3).

Perusteluissa todetaan, että vuonna 2008 Kiinassa oli useita suuria uutistapahtumia kuten Sichuanin maanjäristys, Tiibetin levottomuudet ja Pekingin olympialaiset. Ylen ja MTV3:n Kiinan-kirjeenvaihtajat Katri Makkonen ja Petri Saraste raportoivat niistä suomalaisille vaikeissakin olosuhteissa monipuolisesti ja persoonallisesti. He kertoivat raporteissaan ansiokkaasti myös Kiinan ihmisoikeustilanteesta sekä tavallisten kiinalaisten arjesta ja elämäntavasta. Kauppalehden kolumneissaan Petri Saraste on nostanut säännöllisesti esiin myös sananvapauteen liittyviä näkökulmia.

Vuoden journalistiseksi teoksi on valittu MTV3:n 45 minuuttia -ohjelman Salla Vuorikosken ja Jussi Erosen WinCapita-uutisointi. Salla Vuorikoski ja Jussi Eronen paljastivat sijoitusklubina esiintyneen WinCapitan todellisen luonteen suuren luokan pyramidihuijauksena.

Valuuttakaupalla rikastumista luvannut WinCapita ehti kerätä lähes sata miljoonaa euroa tuhansilta ihmisiltä. Huijauksen arvioidaan olevan Suomen historian suurin talousrikos.

Tapauksen kokonaiskuva on paljastunut vähitellen ja sinnikkäästi tapausta tutkineet Vuorikoski ja Eronen ovat useilla jutuillaan olleet uutisoinnin kärjessä koko prosessin aikana.

Vuoden jutuksi on valittu freelancetoimittaja Minna Lindgrenin Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen kirjoittama juttu "Isän kuolema".

Perusteluissa todetaan, että ”Isän kuolema” on koruton ja hyvin kirjoitettu tarina puolustuskyvyttömän vanhuksen viimeisestä yrityksestä taistella ihmisarvonsa puolesta ja kuolla rauhassa. Se on myös ajatuksia herättävä kannanotto saattohoidossa olevien asemaan 2000-luvun Suomessa. Lindgren kertoo pakahduttavasti siitä, mitä tapahtuu kun oma isä joutuu viime hetkinään byrokratian, säädösten ja joustamattomuuden verkkoon.

Suuren journalistipalkinnon on perustanut kustannusyhtiö Bonnier, joka omistaa MTV3-kanavan. Palkintolautakuntaan kuuluu muun muassa useiden medioiden päätoimittajia.

Katso palkintogaala MTV3 Katsomosta:

Katsomo-video ei ole saatavilla

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.