Mainos

Kolme huumepoliisia vapaaksi syytteistä

Yksi poliisi on jälleen vapautunut rikosepäilystä Helsingin huumepoliisia koskevassa virkarikosjupakassa. Epäilyistä tyystin vapautuneita poliiseja on nyt yhteensä kolme.

Tutkinnanjohtajana toimiva valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koivisto on päättänyt, että esitutkinta erään rikosylikonstaapelin kohdalla lopetetaan. Tieto päätöksestä saatiin Valtakunnansyyttäjänviraston kirjaamosta tänään.

Poliisia epäiltiin virkavelvollisuuden rikkomisesta, joka olisi tapahtunut toissa vuoden kesäkuun ja viime vuoden helmikuun välisenä aikana. Tapauksessa oli kyse siitä, oliko rikosylikonstaapeli salannut tai antanut väärää tietoa telepakkokeinoasioissa erään rikosjutun yhteydessä. Poliisi kiisti syyllisyytensä.

Valtionsyyttäjä Koivisto on tutkinut viime vuoden loppupuolelta lähtien Helsingin huumepoliisien tekemisiä. Koivisto kertoi joulukuussa, että seitsemää huumepoliisia epäillään virkarikoksista.

Esiin marssineiden epäiltyjen joukossa oli myös Helsingin poliisin huumerikosyksikön johtaja, rikosylikomisario Jari Aarnio.

Joulukuun jälkeen julkisuuteen on putkahdellut uusien epäiltyjen nimiä, ja joidenkin kohdalla tutkinta on päätetty lopettaa.

Tutkinta on nyt lopetettu Helsingin huumepoliiseja koskevassa jupakassa kokonaan kolmen poliisin osalta. Yhden poliisin kohdalla on tehty eräästä tapauksesta tutkinnan lopettamispäätös, mutta hän on silti edelleen epäiltynä toisesta asiasta.

Esitutkinnassa on kyse kolmesta kokonaisuudesta, jotka ovat tiettävästi peräisin vuosilta 2001 ja 2006. Koivisto on vaitonainen huumepoliiseihin kohdistuvien epäilyjen sisällöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.