Mainos

Kolme evakuointilentoa laskeutunut Helsinki-Vantaalle

Thaimaan Phuketista lähteneillä evakuointilennoilla palasi kotimaahan kaikkiaan 700 suomalaista.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on saapunut tänään kolme evakuointilentoa Thaimaan Phuketista. Lennoilla saapui kaikkiaan noin 700 suomalaista kotimaahan. Heistä kymmenen tarvisti sairaalahoitoa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkopuolella odotti aamupäivällä useita ambulansseja, jotka kuljettivat loukkaantuneita hoitoon. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin vastaava ylilääkäri Eero Hirvensalo kertoo, että saapuneiden vammat olivat kuitenkin vain lieviä tai kohtalaisia.

Sairaalahoitoa tarvinneista potilaista viisi siirrettiin hoitoon Töölön sairaalaan ja muut omien kotiseutujensa sairaaloihin.

Parisataa suomalaista saapui kotiin aamuyöllä kolmen aikaan ja loput viisisataa kahdella lennolla aamupäivällä.

Suomalaisia saapui Ruotsiin evakuointilennolla

Kaksikymmentäkaksi suomalaista on saapunut ruotsalaisella evakuointilennolla Thaimaan Phuketista Malmöhön Etelä-Ruotsiin. Koneessa oli myös 156 ruotsalaista, 59 tanskalaista ja 27 norjalaista.

Ruotsalaispoliisin mukaan matkalaiset kertoivat, että kymmenen heidän perheenjäsenistään oli yhä kateissa tuhoalueella. Palaajien joukossa oli myös ruotsalaislääkäri, joka auttoi parhaansa mukaan loukkaantuneita pitkän lentomatkan aikana.

Ruotsin poliisin edustajat auttoivat matkalaisia joko sairaalahoitoon tai etsivät heille jatkoyhteyksiä kotimaihin. -Olemme saaneet kuulla kauhistuttavia kertomuksia siitä, mitä nämä ihmiset ovat joutuneet kokemaan, kertoi poliisin tiedottaja Ewa-Gun Westford.

(MTV3-STT-TT)

Matkatoimistojen tietoa Aasian katastrofista:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.