Mainos

Kolme autopommia Espanjassa

Kolme autopommia on räjähtänyt tänään Espanjassa. Ainakin kahdesta iskusta epäillään baskijärjestö Etaa.

Autopommi räjähti myöhään illalla tavaratalon parkkihallissa Zaragozan kaupungissa Espanjan pohjoisosissa. Paikallisen radion mukaan yksi tavaratalon vartijoista loukkaantui räjähdyksessä. Viranomaiset olivat saaneet varoitussoiton iskusta vain hetkeä ennen kuin pommi räjähti.

Autopommi-isku vavisutti Espanjaa jo kolmannen kerran samana päivänä.

Aamulla räjähti autopommi Fuengirolassa sijaitsevan hotellin parkkihallissa. Isku ei vaatinut kuolonuhreja, mutta ainakin kuusi ihmistä haavoittui. Haavoittuneista yksi brittituristi on kriittisessä tilassa.

Viranomaiset saivat Etan nimissä kaksi varoitussoittoa pommista pari minuuttia ennen räjähdystä, ja osa ihmisistä ehdittiin evakuoida alueelta. Räjähdys sattui vain muutama tunti ennen Euroopan unionin johtajien kaksipäiväisen huippukokouksen alkamista Sevillassa.

Viimeisin isku tapahtui Marbellan keskustassa, Costa del Solin aurinkorannikolla. Marbella sijaitsee ainoastaan 27 kilometrin päässä Fuengirolasta. Iskussa ei tiettävästi loukkaantunut kukaan.

Iskuista epäillään baskien separatistijärjestö Etaa, joka on vaatinut EU-johtajia painostamaan Ranskaa ja Espanjaa takaamaan autonomian itsenäisyyttä tavoittelevalle Baskimaalle.

Sevillan huippukokous alkoi tänään aamulla.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.