Mainos

Kolme akateemista tutkintoa – töitä vain vessan siivoojana

Benjamin Serra Bosch on 25-vuotias korkeasti koulutettu espanjalainen, josta on tullut maansa menetetyn sukupolven ääni.

Serralla on kolme akateemista tutkintoa, mutta ainoa työ, minkä hän on onnistunut löytämään, on vessojen siivous Lontoossa. Brittilehti The Telegraphin kertoma tarina Serrasta tuli laajempaan tietoon tämän Facebook- ja Twitter-viestien kautta.

– Olen ollut Lontoossa tunnetun kahvilaketjun palveluksessa nyt viisi kuukautta. Tänään tajusin ensimmäistä kertaa mistä on kysymys. Siivoan vessoja. Ajattelin: "Suoritin kaksi tutkintoa erinomaisin arvosanoin ja siivoan toisten ihmisten p***aa vieraassa maassa". Toisaalta keitän myös kahvia, pyyhin pöytiä ja tiskaan kuppeja, Serra kirjoittaa.

Valenciasta kotoisin oleva Serra vakuuttaa, ettei häpeä työtään, vaan sitä, ettei hänen kotimaansa ole antanut hänelle minkäänlaisia mahdollisuuksia.

– Minun kaltaisiani espanjalaisia on paljon – varsinkin Lontoossa. Älkää kuvitelkokaan, että olemme täällä oppimassa kieltä, seikkailemassa tai keräämässä kokemuksia. Me olemme siirtolaisia, Serra korostaa.

Serralla on alempi korkeakoulututkinto sekä journalismista ja mainonnasta että tiedottamisesta. Lisäksi hänellä on ylempi korkeakoulututkinto yhteisöjohtamisesta (community management).

Tilastotietojen mukaan lähes 60 000 espanjalaista lähti viime vuonna kotimaastaan etsimään työtä muualta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.