Mainos

Kolmasosa ravintoloista sottaisia

Ravintolat saavat yhä enemmän huomautuksia hygienistaan elintarvikevalvojilta. Yli kolmasosa ravintoloista saa vuosittain ainakin yhden huomautuksen. Näitä ravintoloita kehotetaan mm. pesemään pintoja tiheämmin tai tarkkailemaan kylmätilojen lämpötiloja.

Koska valvottavia ravintoloita ja suurkeittiöitä on tuhansia, elintarvikevalvojia ei riitä niihin kaikkiin. Valvojat tekevät ensin riskianalyysin ja miettivät, mitä kohteita tarkistetaan perusteellisemmin. Riskianalyysissa otetaan huomioon mm. käsin käsiteltävän ruuan ja henkilökunnan määrä sekä pilaantuvien elintarvikkeiden määrä.

- Riskianalyysin jälkeen valituissa kohteissa ollaan sitten pidempään ja tehdään perusteellisempi tarkistus. Pienemmästäkin asiasta huomautetaan. Kyllä nämä huomautukset ovat ravintolapuolellakin lisääntyneet, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Eeva Fieandt.

Valvonta kohdistettu oikein

Fieandtin mielestä huomautusten määrän kasvaminen kertoo oikein kohdistetusta valvonnasta.

Tyypillisin huomatus on, että omavalvontaa on lisättävä eli esimerkiksi lämpötiloja tarkistettava ja pintahygienista pidettävä parempaa huolta. Lisäksi ravintolan on otettava itse näytteitä useammin. Räikeimmistä tapauksista ylitarkastaja Fieandt on haluton kertomaan.

Suomessa on pieniä, alle 50 asiakaspaikan, ravintoloita 9 512. Niille on annettu 3 445 huomautusta eli yli kolmasosassa ravintoloista on jonkinasteisia puutteita hygienissaan. Huomautukset saattavat tosin osua yhteen ravintolaan monta kertaa.Isommat ravintolat, joita on 8 415, ovat saaneet korjauskehotuksen 3 742 kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.