Mainos

Kolmasosa kannattaa Emu-jäsenyyttä

Niukka enemmistö suomalaisista kannattaisi Suomen jäsenyyttä Emussa eli Euroopan talous- ja rahaliiton kolmannessa vaiheessa, jos asiasta nyt järjestettäisiin kansanäänestys. Tuoreen kyselyn mukaan Emun puolesta äänestäisi 48 prosenttia suomalaisista, ja vastaan 44 prosenttia.

Helsingin Sanomissa julkaiseman, Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan kansalaisten suhtautuminen Emu-jäsenyyteen on kuitenkin ristiriitaista: kysyttäessä yleisemmin "kannattaako Suomen liitymistä Emuun", vastustajien osuus onkin suurempi.

Jäsenyyttä vastustaa 45 prosenttia vastanneista, kun taas kannattajiksi ilmoittautuu 36 prosenttia. Ilman kantaa ilmoittaa olevansa 19 prosenttia vastanneista. Taloustutkimus kysyi asiaa lähes 2 000 suomalaiselta Eurooppalaisen Suomen tilauksesta marraskuun lopulla ja joulukuun alussa.

Demarit hallitusrintaman vedenjakajalla

Emu-jäsenyyden vastustus on kovinta vasemmistoliiton ja keskustan kannattajien joukossa. Keskustan äänestäjistä 68 ja vasemmistoliiton äänestäjistä 70 prosenttia vastustaa jäsenyyttä.

Sosiaalidemokraattien riveissä kannattajia ja vastustajia on molempia 40 prosenttia. Vihreissä vastustajia on hieman kannattajia enemmän. Kokoomuksessa kannattajilla on peräti 62 prosentin osuus.

Työväestön ja työttömien enemmistö sanoo vastustavansa Emu-jäsenyyttä. Eläkeläisistä puolet on vastaan ja kolmasosa puolesta. Jäsenyyden kannattajat ovat tyypillisesti johtavassa asemassa olevia, yrittäjiä ja opiskelijoita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.