Kolmas Sormusten herra ensi-illassa

Innokkaimpia ihailijoita ympäri maailmaa on kerääntynyt Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin Taru sormusten herrasta -trilogian viimeisen osan ensi-iltaan. Uusiseelantilaisen ohjaaja Peter Jacksonin kotimaassaan tekemä Kuninkaan paluu on monikerroksinen tarina Frodo-hobitista ja hänen yrityksestään pelastaa maailma tuhoamalla kultainen taikasormus.

J.R.R. Tolkienin Sormusten herran vannoutuneimmat ihailijat käyttivät tuhansia dollareita päästäkseen Uuteen-Seelantiin katsomaan Kuninkaan paluun maailmanensi-iltaa tänään maanantaina ennen kuin elokuva tulee ensi-iltaan muualla maailmassa. Kuninkaan paluun näyttelijöistä ensi-iltaan osallistuvat muun muassa Liv Tyler, Sir Ian McKellen, Viggo Mortensen ja Elijah Wood.

Trilogian kaksi ensimmäistä osaa, Sormuksen ritarit ja Kaksi tornia, ovat elokuvahistorian eniten tuottaneiden elokuvien joukossa. Yhteensä nämä tuottivat 1,8 miljardia dollaria. Myös Tolkienin kirjojen myynti on kasvanut huimasti elokuvien esittämisen myötä.

Kuninkaan paluun ohjaajan Jacksonin arvaillaan saavan parhaan ohjaajan Oscarin ensi vuonna. Jackson sanoo kuitenkin, etteivät palkinnot merkitse hänelle juuri mitään.

Kun Jackson on saanut valmiiksi seuraavan projektinsa, jälleen yhden uudelleenfilmatisoinnin klassikkoelokuva King Kongista, hän toivoo palaavansa Uuteen-Seelantiin tekemään pienempiä elokuvia. Mutta on mahdollista, että hän tulevaisuudessa tekee elokuvan Sormusten herraa edeltävästä Tolkienin kirjasta, Hobitista. Tosin oikeuksia kirjan filmatisointiin ei vielä ole saatu.

Lue myös:

    Uusimmat