Mainos

Kolmas pernaruttotapaus Floridassa

Floridassa on löytynyt jo kolmas pernaruttotapaus viikon sisään, kertoivat maan terveysviranomaiset eilen. Erittäin vaaralliseen pernaruttoon sairastunut kolmas henkilö on 35-vuotias nainen, joka on toimitettu sairaalaan.

Naista hoidetaan antibiooteilla, mutta hänen tilastaan ei ole tarkempia tietoja. Tapaus on annettu liittovaltion poliisin FBI:n tutkintaan, jossa pyritään selvittämään kuinka nainen on pernaruton saanut.

Yhdysvalloissa on jo yksi ihminen kuollut ja toinen joutunut sairaalaan pernaruton vuoksi. Kaikki kolme uhria ovat viranomaisten mukaan työskennelleet samassa floridalaisen lehtitalossa. Tautiin sairastuneen naisen henkilöllisyyttä ei kerrottu, mutta hän on yksi niistä yli tuhannesta ihmisestä, jotka testattiin hiljattain pernaruton varalta.

Tartuntatauteja seuraavan viraston CDC:n mukaan uhreista löytynyt pernarutto viittaa laboratoriotekeleeseen. CDC on poissulkenut lähes tyystin sen mahdollisuuden, että tauti olisi peräisin luonnollisista lähteistä. FBI:n mukaan on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko kyseessä bioterrorismi.

-Nyt ei ole lopullisten johtopäätösten aika, FBI:sta kommentoitiin. Myös Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat painottaneet, että tapaukset eivät vielä aiheuta kansanterveydellistä uhkaa.

(STT-AP-AFP)

(Huomenta Suomi 11.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.