Mainos

Kolmas kiinni Pelson vankilasurmasta

Pelson vankilasta eilen väkivaltaisesti paenneet kaksi vankia saivat ilmeisesti apua muilta vangeilta. Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Eero Klemetin mukaan avustamisesta epäiltynä on pidätetty yksi vanki. Klemetin mukaan toisella karkurilla on yhteyksiä rikollisryhmään.

Karkureiden epäillään tappaneen vanginvartijan ja pahoinpidelleen rakentajakurssilla työnopettajana toimineen miehen, kun he pakenivat Pelson vankilasta eilen. Vangit saatiin kiinni pian paon jälkeen.

Miehet olisivat vapautuneet pian

Klemetin mukaan paon motiivia ei ole saatu selville. Toinen karkureista olisi vapautunut ensi lokakuussa ja toinen vuonna 2005. Molemmilla on istuttavanaan useiden vuosien tuomiot. Oulusta ja sen lähikunnasta kotoisin olevilla noin 25- ja 35-vuotiailla vangeilla ei ole aikaisempaa yhteistä rikostaustaa, mutta he ovat olleet epäiltyinä samoista rikoksista.

Pelson vankilassa istuessaan miehet eivät ole Klemetin mukaan aiheuttaneet vakavia häiriöitä, pienempiä kylläkin. Toisen vangin rikosrekisterissä on muun muassa tapon yritys, molemmilla väkivalta-, huume- ja omaisuusrikoksia.

Klemetin mukaan toisella miehellä on yhteyksiä epämääräiseen ja vielä järjestäytymättömään rikollisryhmään. - Ryhmä ei kuulu mihinkään tunnettuihin kerhoihin. Se on aivan oma pieni porukka, johon hän pyrki mukaan, Klemetti sanoo.

Ei yhteistyöhalua

Veriteon jälkeen vangit pakenivat opettajan omistamalla henkilöautolla, joka saatiin pysäytetyksi piikkimatolla Muhoksella noin 70 kilometrin päässä. Kiinniotetut karkurit vietiin Oulun poliisivankilaan, jossa heitä on kuulusteltu.

Rikosylikomisario Klemetin mukaan miehet eivät ole olleet yhteistyöhaluisia. Veri- ja virtsanäyttein pyritään selvittämään, olivatko vangit tapahtumahetkellä esimerkiksi huumaavien aineiden vaikutuksen alaisia. Jutun vangitsemisvaatimus tulee esittää torstaina kello 12:een mennessä.

Poliisin mukaan paon yhteydessä vakavasti loukkaantuneen 51-vuotiaan miehen tila on tänään yhä ollut kriittinen. Miestä päästään todennäköisesti kuulemaan vasta kuukausien päästä. Surmansa saaneelle 47-vuotiaalle vanginvartijalle tehtiin oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus tänään Oulussa. Kumpaakin uhria lyötiin päähän mahdollisesti kirveellä ja muilla rakennustyökaluilla.

- Opetustilassa oli paljon erilaisia pahoinpitelyyn sopivia välineitä: työkaluja, jotka ovat ehdottoman välttämättömiä rakennustyön oppimisen kannalta. Käsityksemme mukaan molemmissa pahoinpitelyissä on käytetty ainakin kirvestä, Klemetti sanoo. Klemetin mukaan molempien karkureiden epäillään osallistuneen tekoon.

Pelson vankilassa surupäivä


Pelson vankilassa on vietetty tänään surupäivää. Henkilökunta on hiljentynyt muistelemaan vankipaon yhteydessä kuollutta työtoveriaan ja vangit ovat pysyneet sisällä.
(MTV3-STT)

Vankeinhoitoon kaivataan lisää resursseja, jotta väkivaltainen käyttäytyminen voitaisiin ehkäistä ennakolta.

(Huomenta Suomi 25.02.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.