Mainos

Kolmannes Viron valtion viljavaroista varastettu

Viron maatalousministeri on eronnut viljavarmuusvarastoskandaalin seurauksena.

Viroa kuohuttaa poikkeuksellinen, viljan varmuusvarastoa koskeva skandaali: kolmannes valtion viljavaroista on varastettu eikä syyllisestä ole tietoa.

Viljat olivat tallella vielä tammikuussa, kun Rakveressa sijaitsevaa valtion viljavarastoa tarkastettiin. Maatalousministeri Tiit Tammsaaren mukaan kahden kuukauden aikana kadonneen viljan arvo on yli kaksi miljoonaa euroa ja sen katoaminen on ministeriölle täysin käsittämätöntä.

Tammsaari sanoi pitävänsä mahdollisena, että osa viljasta puuttui jo tammikuussa. Tarkastajille saatettiin näyttää valtion viljan asemesta samassa varastossa ollutta yksityisesti omistettua viljaa. Tammsaar huomautti, että yksityisomistuksessa ollut vilja on mennyt viime kuukausina myyntiin, koska viime kesän kuiva sää Euroopassa nosti hintoja.

Tapauksen tutkimukset on käynnistetty, ja viljavaraston kaksi johtohenkilöä erosi alkuviikosta. Viljakohu on paisunut niin suureksi, että tiedotusvälineet ovat jo kysyneet maatalousministeriltä, koska tämä jättää tehtävänsä. Tammsaar ilmoittikin illalla eroavansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.