Mainos

Kolmannes suomalaisista Nato-jäsenyyden kannalla

Kolmannes suomalaisista kannattaa Suomen liittymistä Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton jäseneksi. Jäsenyyttä vastustaa lähes puolet Taloustutkimuksen Verkkouutisille tekemän kyselyn vastaajista. Haastatelluilta kysyttiin: "Tulisiko Suomen liittyä Pohjois-Atlantin puolustusliiton Naton jäseneksi?"

Nato-jäsenyyden kannatus on hienoisessa myötätuulessa. Lokakuun loppupuolella tehdyssä kyselyssä kannattajia oli 32 prosenttia, kun viime vuoden lopulla vastaava luku oli 27 prosenttia. Vastustajien määrä puolestaan laski 55 prosentista seitsemällä prosentilla. Kannastaan epävarmojen määrä on pysynyt suunnilleen samana, noin viidenneksenä vastaajista. Sukupuolijakauma epävarmojen kohdalla on selvä.

Naisista epävarmoja oli 30 prosenttia, miehistä 10 prosenttia. Kantansa muodostaneiden joukossa sukupuolella ei ollut juuri merkitystä Nato-kantaan. Nuoret suhtautuvat vanhempia ihmisiä myönteisemmin Natoon. Erot eivät ole kuitenkaan kovin suuret. Kokoomuslaisista Nato-jäsenyyttä kannattaa hieman yli puolet, 52 prosenttia. Keskustan vastaavat prosentit ovat 32, SDP:n 31 ja Vasemmistoliiton 16.

Kyselyyn vastasi lokakuun kahdella viimeisellä viikolla yli tuhat haastateltua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.