Mainos

Kolmannes kokenut lomaromanssin

Jopa kolmannes yli 15-vuotiaista suomalaisista on kokenut lomaromanssin jossain elämänsä vaiheessa. Lomalemmen leiskunta kuuluu suomalaisten haaveisiin, sillä liki puolet yli 15-vuotiaista myöntää toivovansa lomaromanssia.

Lomalemmen kaipuu käy ilmi Matkalehden Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta, johon osallistui 500 suomalaista. Tulokset eivät anna suomalaisesta avio-onnesta kovin ruusuista kuvaa: romanssiunelmia elätellään useammin lapsiperheissä kuin sinkkujen parissa.

Valtava yllätys ei liene se, että miesmatkailijoilla näyttää olevan naisia enemmän romanttisia odotuksia. Miehistä 44 prosenttia tunnustaa unelmoivansa lomaromanssista, kun taas naisista 67 prosenttia kieltää koskaan haaveilleensa sellaisesta. Maallikko tosin saattaisi ounastella, että tuloksiin vaikuttavat myös sukupuoliroolit. Miehen on yleensä helpompi myöntää - ja jopa liioitella - seksuaalisuhteitaan, kun taas naiset usein salaavat seikkailunsa kyselyissä.

Tutkimuksen tekijät arvioivat, että suurimman yllätyksen tuloksiin toivat akateemisesti koulutetut. Heistä peräti 43 prosenttia on kokenut jossain vaiheessa lomaromanssin. Ikäryhmistä selvästi eniten romanttisia kokemuksia on 15-29-vuotiailla.

Matkarakkaudet näyttävät rikastuttavan etenkin eteläsuomalaisten ja ja lappilaisten lomia. Vähiten lomaromansseja kokevat Oulun läänissä asuvat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.