Mainos

Kolmannes hyväksyy lasten väkivaltaisen kasvatuksen

Lapsiin kohdistuva väkivalta on yleisin ja hyväksytyin perheväkivallan muoto. Tänään alkava Älä lyö lasta -kampanja painottaa, että lapsilla on oikeus elää ilman väkivaltaa

Kolmasosa suomalaisista hyväksyy väkivallan käytön lasten kasvatuskeinona, vaikka ruumiillinen kuritus on ollut laitonta jo vuodesta 1984.

Lastensuojelun Keskusliiton mukaan kymmenesosa suomalaisista on sitä mieltä, että nyrkillä lyöminen tai potkaiseminen ei ole pahoinpitelyä, jos kohteena on lapsi.

Puolet lasten vanhemmista on joskus tukistanut lastaan. Sen sijaan harva vanhempi on piiskannut, nipistänyt tai läimäyttänyt lastaan.

Toisaalta ruumiillisen kurituksen hyväksyvien määrä on hiljalleen vähentynyt. Kaksi kolmasosaa suomalaisista ei hyväksy kovia otteita. Miehet hyväksyvät ruumiillisen kurittamisen huomattavasti useammin kuin naiset. Ikääntyneet ihmiset suhtautuvat kurittamiseen myönteisemmin.

Lastensuojelun Keskusliiton viestintäpäällikkö Annamaija Puonti sanoo lapsiin kohdistuvan väkivallan olevan yleisin ja hyväksytyin perheväkivallan muoto.

Lastensuojelun Keskusliitto aloitti tänään Älä lyö lasta -kampanjan, jossa painotetaan, että lapsilla on oikeus elää lapsuutensa ilman väkivaltaa. Liitossa toivotaan myös, että aikuiset uskaltaisivat puuttua myös muiden asioihin, jos toisessa perheessä lapsi joutuu väkivallan kohteeksi.

Lastensuojelun Keskusliiton Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa haastateltiin touko-kesäkuussa 1006:ta suomalaista, jotka olivat 15-79-vuotiaita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.