Kolmannes helsinkiläisistä luopuisi kalliimmasta musiikkitalosta

Neljä kymmenestä oli sitä mieltä, että musiikkitalon rahoittajien eli valtion, Ylen ja Helsingin kaupungin olisi maksettava mahdolliset lisäkustannukset. Suunniteltua halvempaa musiikkitaloa kannattaa puolestaan joka viides pääkaupungiseudulla asuvista.

Yli kolmannes pääkaupunkiseutulaisista luopuisi Helsingin musiikkitalon rakentamisesta, jos sen kustannukset nousevat. Suunniteltua halvempaa musiikkitaloa kannattaa puolestaan joka viides pääkaupungiseudulla asuvista. Tämä käy ilmi Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä kyselystä.

Lähes joka toinen kokoomuslainen kannatti kyselyssä musiikkitalon rahoituksen lisäämistä. Samaa mieltä oli yli 40 prosenttia vihreiden ja ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjistä. Jos kustannukset nousevat, vasemmistoliiton kannattajat olivat hanakoimpia luopumaan hankkeesta, sillä heistä joka toinen jättäisi musiikkitalon rakentamatta.

Kaikista vastanneista 40 prosenttia oli sitä mieltä, että musiikkitalon rahoittajien eli valtion, Ylen ja Helsingin kaupungin olisi maksettava mahdolliset lisäkustannukset.

Kyselyyn haastateltiin kesäkuun lopulla tuhatta asukasta Helsingistä, Espoosta ja Vantaalta.

Musiikkitalosta on parhaillaan meneillään urakkatarjouskilpailu. Sen kustannusarvio on noussut viime vuosina huimasti ja on tällä hetkellä noin 108 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat