Mainos

Kolin pahkavaras sanoo olleensa mafian asialla

Lieksan poliisi on selvittänyt viimepäivät erikoista varkaustapausta. Viime lauantaina poliisi otti kiinni 31-vuotiaan tamperelaismiehen, jonka hallusta löytyi Kolin kansallispuiston ikivanhasta koivusta irroitettu pahka. Mies oli tullut Kolin kansallispuistoon lauantaiyönä traktorilla ja irroittanut lähes 100 kiloa painavan pahkan matkailunähtävyytenäkin tunnetusta koivusta moottorisahalla. Lähellä asuneet olivat heränneet moottorisahan ääneen ja kutsuneet poliisin paikalle.

Poliisin kuulusteluissa mies kertoi ensin olevansa urakoitsijan palveluksessa, myöhemmin hän vaihtoi tarinaansa ja kertoi olevansa palkkasoturi ja kaataneensa pahkakoivun Karjalan mafian toimeksiannosta. Poliisi vapautti miehen tänään.

Kolin kansallispuiston puistonjohtaja Kyösti Tuhkalainen on arvioinut suuren koivupahkan arvoksi 1500 euroa. Pahka on saatu takaisin, mutta Metsähallitus vaatii luonnonsuojelullisten arvojen menetyksestä 1 500 euroa korvausta ja lisäksi 200 euroa korvausta pahkan siirrosta sekä alueen siistimisestä ja pienempien puiden vaurioitumisesta. Epäilty on myöntänyt pahkan arvon olevan enintään 500 euroa.

Tamperelaismies on kuulusteluissa myöntänyt kaataneensa luvatta puun luonnonsuojelualueelta. Hän on myös myöntänyt kertoneensa tahallaan väärät henkilötiedot poliisille. Mies on myös ilmoittanut, että mikäli hänet tuomitaan ehdottomaan vankeusrangaistukseen, hän ei halua tuomiotaan muutettavan yhdyskuntapalveluksi, koska hän ei halua tehdä valtiolle ilmaista työtä.

Kuulustelussa mies on toistanut menetelläänsä oikein, koska painava puu olisi myrskyssä kaatuessaan ollut turvallisuusriski liikenteelle. Epäilty on sanonut, ettei hän kadu tekoaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.