Mainos

Kolhu egoon ajoi Väätäisen julkisuuteen

Perussuomalaiset ovat eilen ja tänään ratkoneet sisäisiä riitojaan harvinaisen railakkaasti tiedotusvälineiden välityksellä.

Tämän aamun MTV3:n Huomenta Suomen käsikirjoitus meni uusiksi, kun kansanedustaja Juha Väätäinen sai puhelun hetki ennen haastattelun alkua eduskuntaryhmän puheenjohtajalta Pirkko Ruohonen-Lerneriltä.

– Hän sanoi suurin piirtein, että suu kiinni ja ole lojaali eduskuntaryhmälle, Väätäinen kertoi puhelun sisällöstä.

Ruohonen-Lernerin vastaus kuultiin hetken kuluttua puhelimessa suorassa uutislähetyksessä. Viestinnän asiantuntijan arvio: pieleen meni.

– Tällainenhan ei tietenkään ole puolueen kannalta toivottavaa. Se kertoo kokemattomuudesta hoitaa tällaisia asioita. Ehkä puolueella ei ole ohjeita, tai ainakaan niitä ei ole omaksuttu, sanoo Tampereen yliopiston puheviestinnän professori Pekka Isotalus.

Taustalla on Väätäisen erottaminen Helsingin piirin puheenjohtajan paikalta. Isotalus näkee, että perussuomalaiset eivät ole pystyneet ratkaisemaan konfliktia loppuun saakka. Siihen perustuu Väätäisen ulostulon tarve.

– Jos ongelma olisi ratkaistu hyvin, niin asia olisi saatu pidettyä pois julkisuudesta, vaikka kaikki eivät olisi olleet siihen tyytyväisiä, Isotalus sanoo.

Mölyt pääsivät mahasta

Isotalus ottaa esimerkin yritysmaailmasta, missä isotkin ristiriidat saadaan pidettyä yrityksen sisällä.

– Suurimmassa osassa puolueitakin pystytään toimimaan samalla tavalla. Eli yhteinen tavoite nähdään niin tärkeänä, että sitä ei rikota henkilökohtaisilla intresseillä.

Nyt kolaus omaan egoon ajoi puolueen edun edelle. Isotalus tosin uskoo, että voimakastahtoinen Väätäinen ei olisi missään puolueessa jättänyt asiaa silleen.

– Hänhän on kampanjoinut nimenomaan persoonallaan, ei niinkään perussuomalaisena. Hän on luottanut siihen, että hänet tunnetaan henkilönä.

Väätäinen piti linjansa myös aamun tv-lähetyksessä ja puhui suunsa puhtaaksi puoluejohdon painostuksesta.

– Tällaiseen minä en suostu. Minulla on oma identiteettini ja kansanedustajan oikeuteni, Väätäinen sanoi.

Kuka on roisto, kuka pyhimys?

Eilen Väätäinen astui alueelle, minne harvoin edetään politiikassa huomauttaessaan julkisesti Timo Soinin ylipainosta.

Tänään hän tosin pyysi anteeksi ja sanoi, ettei halunnut arvostella Soinin ulkonäköä, vaan oli pelkästään huolissaan tämän terveydestä ja kestävyydestä. Tölväisy tuskin huonontaa Soinin osakkeita.

– Soinia kritisoitiin sellaisesta asiasta, että hän voi saada sympatiapisteitä, Isotalus uskoo.

– Olihan se normeja rikkovaa, mutta vielä isompi meteli tästä olisi noussut, jos jonkun naisen ulkonäköä olisi kommentoitu, suuntaan tai toiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.