Mainos

Kolea kesäkuu vähensi suomalaisten ulkohuvittelua

Suomalainen lomanviettäjä viihtyi alkukesällä sisätiloissa. Näin ainakin, jos katsoo huvipuistojen ja terassien alhaisia kävijämääriä. Kesäkuussa satoi paikoin yli kaksi kertaa enemmän kuin tavallisesti. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös keskilämpötilat pysyivät koleina: koko maassa oli puolesta kahteen astetta viileämpää kuin tavallisesti kesäkuussa.

Suurista huvipuistoista vain Linnanmäki selätti kesäkuun viileyden. Linnanmäellä kävi kesäkuussa 280 000 huvittelijaa, mikä on 10 000 enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Tampereen Särkänniemessä viime kesää sen sijaan muistellaan kaiholla. Viime kesäkuun kävijämääristä ollaan nyt jäljessä viidestä kymmeneen prosenttia.

- Emme ole tyytyväisiä kesäkuun tulokseen, sanoo viestintäjohtaja Tiina Mörttinen.

Syy laihaan huvipuistoiluun on selvä.

- Jos kesäkuussa katsoi ikkunasta ja puistossa pyöri ehkä tuhat ihmistä, niin heilläkin oli tumput käsissä, Mörttinen sanoo.

Myös esimerkiksi Vaasan Wasalandiassa ja Kouvolan Tykkimäessä kesäkuu oli tavanomaista hiljaisempi. Tykkimäen tappiot verrattuna edelliskesäkuuhun olivat kymmenen prosenttia. Molemmissa huvipuistoissa kuitenkin uskotaan, että pienet vajaukset korjaantuvat helposti, jos heinä-elokuu suo hellettä.

Olut ja jäätelö jäivät tiskiin

Jäätelönvalmistajille kesäkuu olisi voinut olla parempikin. Ingman Ice creamin myynti notkahti erityisesti jäätelökioskeissa, mutta toisaalta Ingmanin pyörittämät Spice Ice -jäätelömyymälät kauppakeskuksissa kevensivät sateensuojaa hakevien ihmisten lompakkoa.

Valiojäätelöä valmistavan Suomen Nestlen jäätelömyynti oli alkuvuonna "kaksinumeroisesti plussalla, mutta kesäkuussa yksinumeroisesti miinuksella", kertoo markkinointijohtaja Liisa Pietarinen. Viime vuoden kesäkuusta on Pietarisen mukaan jääty jälkeen.

Suurista ravintolaketjuista Restel toipuu yhä viime vuonna voimaan tulleesta tupakkalakiuudistuksesta, joka on verottanut ravintolakävijöiden määrää. Viileä kesäkuu tuntuu lisäksi juomapuolella pienenä notkahduksena.

- Mutta tupakkalain vaikutus on ollut ehdottomasti viileää säätä suurempi, sanoo toimitusjohtaja Ralf Sandström.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.