Mainos

Kolarointi ulkomailla helpommin setvittäväksi

Ulkomailla sattuvien liikennevahinkojen ja korvausten jälkiselvittely helpottuu, jos EU-maat hyväksyvät komission ehdotuksen liikennevakuutusdirektiivien muuttamisesta.

Toisaalta vakuutusyhtiöille koituisi ehdotuksesta lisää kustannuksia, sillä ehdotuksen mukaan liikennevakuutuksia myyvien yhtiöiden olisi nimettävä korvausedustaja jokaisessa Eta-maassa. Edustaja vastaa korvausvaatimusten käsittelystä ja korvausten suorittamisesta, jos hänen edustamansa yhtiön asiakas joutuu sellaisia maksamaan.

Jäsenvaltioiden on luotava tai hyväksyttävä informaatiokeskus, joka kerää tiedot valtion alueella rekisteröidyistä ajoneuvoista, vakuutusyhtiöistä, jotka myöntävät niille liikennevakuutuksia, ja muissa maissa toimivista korvausedustajista. Keskusten avulla vahinkoa kärsinyt osapuoli saa selville vahinkoa aiheuttaneen osapuolen vakuutusyhtiön ja voi vaatia sen paikalliselta edustajalta korvausta. Riitoja selvittäisi vielä erillinen korvaustoimielin.

Valtioneuvosto kirjelmöi asiasta eduskunnalle tänään. EU-maat eivät ole vielä tehneet ehdotuksesta päätöstä. Suomessa pitäisi direktiivin takia muuttaa liikennevakuutuslakia ja velvoittaa vakuutusyhtiöt nimeämään edustajat muihin EU-maihin sekä Norjaan, Islantiin ja Liechtensteiniin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.