Mainos

Kolarin turmakoneen etsintä jatkuu

Kolarin Äkäslompolojärveen pudonneen pienkoneen etsintää on jatkettu. Kahden ihmisen pelätään kuolleen turmassa.

Äkäslompolojärveen pudonneen pienkoneen etsintöjä on jatkettu aamun valjettua paikallisten viranomaisten voimin. Myöhemmin päivällä turmapaikalle saapuu myös lento-onnettomuuksien tutkintalautakunnan henkilökuntaa.

Onnettomuuden tutkintaryhmää johtavan Esko Lähteenmäen mukaan poliisilla on epäilys, mikä kone järveen on pudonnut.

-Tiettävästi kone on nelipaikkainen pienkone, Lähteenmäki sanoi STT:lle varhain aamulla.

Pienkone putosi Äkäslompolojärveen Kolarin kunnassa eilen kello 17.30 aikaan. Torniojokilaakson poliisista kerrottiin, että silminnäkijöiden mukaan kone oli tullut järvelle pohjoisesta ja lentänyt hyvin matalalla ennen putoamistaan. Koneen nähtiin laskeutuvan järveen, mutta varsinaista uppoamista ei poliisin mukaan nähnyt kukaan.

-Kyllähän se varmasti tuolla (järvessä) on, kertoi ylikonstaapeli Teuvo Huhtanen Ylitornion poliisista myöhään sunnuntai-iltana onnettomuuspaikalla.

Koneessa oli tiettävästi kaksi ihmistä, joiden pelätään menehtyneen onnettomuudessa. Koneen sijainti saatiin paikallistettua silminnäkijähavaintojen perusteella pienelle alueelle noin 200 metrin päähän Äkäslompolojärven itärannasta.

Palokunta saatiin nopeasti turman jälkeen tapahtumapaikalle, mutta kone oli ehtinyt jo upota järven pohjaan. Veden pinnalle nousi muutamia esineitä ja koneen kappaleita. Viranomaiset ja sukeltajat etsivät koneen hylkyä järvestä, mutta sitä ei illan aikana löytynyt. Etsintöjä vaikeuttivat pimeys ja järven mutainen vesi.

Alueella oli huono sää koko päivän. Sumu sekä vesi- ja räntäsade vaikeuttivat näkyvyyttä. Äkäslompolojärvi sijaitsee keskellä Äkäslompolon kylää Ylläksen laskettelukeskuksen kupeessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.