Mainos

Kolari katkaisi Pohjanmaan radan

Pohjanmaan rata on poikki Kokkolan eteläpuolella sattuneen tasoristeysonnettomuuden vuoksi.

Juna

Liikenne Pohjanmaan radalla katkesi aamulla noin klo 9.15, kun aura-auto jäi tavarajunan alle tasoristeyksessä Kokkolan eteläpuolella.

Onnettomuudessa veturi putosi kiskoilta, ja sen nostaminen takaisin kestää muutamia tunteja. VR:n arvion mukaan liikenne rataosuudella saadaan jatkumaan puolenpäivän jälkeen. Auto romuttui täysin, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Turma sattui Pedersören kunnan alueella Pännäisten Kolpissa. Aura-auto takertui jostakin syystä vartioituun tasoristeykseen. Autonkuljettaja ehti poistua autosta ja yritti soittaa varoittaakseen tapahtumasta. Tieto ei kuitenkaan ehtinyt ajoissa veturinkuljettajalle.

Johtaja Martti Mäkinen VR:stä kertoi, että radan ollessa poikki VR järjestää matkustajilleen korvaavia yhteyksiä mm. bussikyydein.

Aamupäivällä kuljetettiin jo yhden junan matkustajat busseilla Kokkolasta Seinäjoelle.

-Jos rata saadaan arvioidussa ajassa liikennöitävään kuntoon, niin vältytään lisäbussikyydeistä, sanoi Mäkinen. Mäkisen mukaan onni onnettomuudessa oli, että sähkölaitteet eivät vaurioituneet ja veturista vain etupää putosi kiskoilta.

-Tavarajunan jarrutusmatka on noin kilometri, joten voi hyvin kuvitella, millaiselta veturinkuljettajasta tuntui, kun hän näki aura-auton radalla eikä voinut välttää törmäystä, sanoi Mäkinen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.